Semix Pluso investuje do fermentace

Michal Čižmár, ředitel Semix Pluso

Michal Čižmár, ředitel Semix Pluso

Semix Pluso je přední český výrobce cereálních produktů a funkčních potravin. Z původního specialisty na pekařské směsi vyrostl během 30 let lídr na trhu zdravých potravin. Od počátku podnikání sází na vlastní výzkum a vývoj, který představuje jednu z jejich hlavních konkurenčních výhod. Jedním z nejvýraznějších inovativních produktů Semixu je Ovsánek a jeho alternativy, jehož unikátnost spočívá ve složení bez laktózy, bez lepku, jedná se o nemléčný zakysaný celozrnný výrobek z klíčeného ovsa. „Zákazníci si vyžádali jeho alternativu v jemnější konzistenci, proto vznikl Ovsánek krémový. Letos chystáme další novinku, Ovsánek Protein. Z dalších chystaných novinek mohu zmínit inovativní fermentovaný produkt Fermentík,“ říká Ing. Michal Čižmár. Fermentík vznikl díky investici ve výši 60 milionů korun do nové technologické linky pro fermentaci.

 

Zdroj: Semix Pluso

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-potraviny-průmysl-trh-hospodářství-firmy-Semix Pluso

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.