Restaurace Brick’s v Hergetově cihelně se zařadila mezi gastronomickou špičku v metropoli

šéfkuchař Pavel Sapík

šéfkuchař Pavel Sapík

MARINOVANÝ HUMR v citrusech s vodním melounem, avokádová pěna, perličky z granátového jablka

Tento předkrm jsem vytvořil pro krásné letní dny. Marinovaného humra v citrusech doplňuje svěží  meloun. Baví mne lehká úprava čerstvých mořských korýšů s avokádovou pěnou. Doplněné perličky z granátového jablka nejsou pouze estetickou záležitostí, ale jsou prospěšné i pro naše zdraví. Základem všeho jsou samozřejmě ty nejlepší suroviny.
JEHNĚČÍ KOTLETKY, kroketa servírovaná s grilovanými artyčoky, 
cherry rajčata na hráškovém pyré přelitá tymiánovým sosem

Jehněčí kotletky patří mezi mé oblíbené hlavní chody. Metoda  sous-vide přípravy kotlety s kombinací se smaženou kroketou, vše doplněno o hráškové pyré a artyčoky tvoří propojený celek. Pokud vše doplníte skleničkou skvělého červeného vína v kulisách Malé Strany a Starého Města s výhledem na Karlův most, nebude vám nic chybět. Zakládáme si na kvalitních surovinách. Vyhlášené jehněčí odebíráme z Německa. Má dokonalé tukové krytí a plnější chuť.
ŘEZ OPERA, kakaová drobenka, kávová zmrzlina

Řez opera je pro mne srdeční záležitostí. Stará klasika, která mne stále baví. Nezapomenutelná chuť kávy. Na řezu tohoto dezertu je vidět kvalitní cukrářská práce, kterou se opravdu musíte poctivě naučit. V kombinaci s kakaovou drobenkou a jedinečnou domácí kávovou zmrzlinou, vytváří skvělý zážitek. Tuto sladkou tečku na závěr vašeho oběda nebo večeře vřele doporučuji.
ŘEZ OPERA, kakaová drobenka, kávová zmrzlina

Řez opera je pro mne srdeční záležitostí. Stará klasika, která mne stále baví. Nezapomenutelná chuť kávy. Na řezu tohoto dezertu je vidět kvalitní cukrářská práce, kterou se opravdu musíte poctivě naučit. V kombinaci s kakaovou drobenkou a jedinečnou domácí kávovou zmrzlinou, vytváří skvělý zážitek. Tuto sladkou tečku na závěr vašeho oběda nebo večeře vřele doporučuji.
JEHNĚČÍ KOTLETKY, kroketa servírovaná s grilovanými artyčoky, 
cherry rajčata na hráškovém pyré přelitá tymiánovým sosem

Jehněčí kotletky patří mezi mé oblíbené hlavní chody. Metoda  sous-vide přípravy kotlety s kombinací se smaženou kroketou, vše doplněno o hráškové pyré a artyčoky tvoří propojený celek. Pokud vše doplníte skleničkou skvělého červeného vína v kulisách Malé Strany a Starého Města s výhledem na Karlův most, nebude vám nic chybět. Zakládáme si na kvalitních surovinách. Vyhlášené jehněčí odebíráme z Německa. Má dokonalé tukové krytí a plnější chuť.

Jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Pavel Sapík připravil na malostranském břehu Vltavy nové menu, které klade důraz na kombinaci těch nejlepších surovin se skvělou prezentací.

“Při přípravě nového menu jsem se snažil využít nejlepších zkušeností, které jsem získal dlouholetou praxí doma i v zahraničí. Příprava nového menu trvala několik měsíců a jejím výsledkem je poctivá kuchyně s platingem podtrhujícím každý detail,” uvádí k novému menu sám šéfkuchař Pavel Sapík.

Pavel Sapík je respektovaným šéfkuchařem s bohatou kariérou a mnoha úspěchy. Jedním z nich bylo dvacetileté vedení oceňované restaurace Terasa U Zlaté studně. Cenné zkušenosti v gastronomickém průmyslu získal rovněž při práci ve švédské restaurace Frantzén a dalších renomovaných podnicích v Rakousku nebo Francii.

Restaurace Brick’s patří do nově vzniklé skupiny Emblem Places, kterou tvoří kolekce luxusních hotelů, špičkových restaurací a kaváren s několika pobočkami v České republice, na Slovensku a v Německu. Na návštěvníky restaurace Brick' s čeká řada specialit jako je například předkrm marinovaný humr v citrusech s vodním melounem, avokádovou pěknou s perličkami granátového jablka, hlavní chod marinované kotletky s kroketou, servírované s grilovanými artyčoky, cherry rajčátky na hráškovém pyré, přelité tymiánovým saucem nebo na závěr dezert L' OPÉRA řez, servírovaný s kakaovou drobenkou a domácí kávovou zmrzlinou.

“Cílem naší skupiny Emblem Places je poskytovat kulinářské zážitky vysoké hodnoty ve všech restauracích a vytvářet atmosféru domova ve všech našich hotelech, zvláště v situaci, kdy celý tento segment čeká na revitalizaci po ztrátách způsobených protiepidemickými restrikcemi,” říká generální manažerka skupiny Helena Valtrová.

 

O skupině Emblem Places

V současnosti má skupina Emblem Places takřka 500 zaměstnanců v 9 provozech. Boutique hotel Emblem na Starém Městě získal letos prestižní ocenění Luxury Lifestyle Awards a restaurace George Prime Steak patří mezi stovku nejoceňovanějších zařízení na světě. Skupina Emblem Places je dlouhodobým podporovatelem lokální komunity, řady kulturních akcí i začínajících umělců. Ojedinělou sbírku umění The Emblem Collection tvoří 60 děl současných českých a zahraničních umělců různých generací, kteří jsou zastoupeni ve sbírkách světových galerií jako je Tate, MoMA, Guggenheim, Centre Pompidou nebo Victoria and Albert Museum. Hotel Emblem je partnerem unikátního projektu Prague Art Week, který se koná 5. - 8. září. V klubových prostorách bude možné v rámci akce Čaj o páté shlédnout vybraná díla ze sbírky. Jedná se například o díla Tauby Auerbach, Josephine Pryde, Lucy Raven, Lucy McKenzie, Evy Koťátkové nebo Jiřího Kovandy. The Emblem Collection vzniká od roku 2015 ve spolupráci s kutátorskou organizací Are / are-events.org a je založena na systému výměny mezi hotelem a umělci.

 

www.emblemplaces.com

Restaurace & bar Brick’s

Cihelná 2b

Praha 1 - Malá Strana

www.bricksprague.com

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Klíčová slova ČR-restaurace-Emblem Places

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Služby, cestovní ruch
Potraviny, gastronomie

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.