Již pojedenácté udělila redakce odborného časopisu Food-Service redakční cenu za úspěšný gastronomický koncept - bronzovou plaketu Jaroslava Vašaty. (Jaroslav Vašata byl známý a velmi úspěšný český předválečný pražský gastronom.) V minulosti získaly toto ocenění například restaurace Jarmark, Ambiente The Living Restaurant, Ambiente Brasileiro, Potrefená husa, Kolkovna, Středověká krčma Dětenice, hotelová gastronomie Corinthia Towers , řetězec Švejk restaurant i dva koncepty určené pro účelového stravování.
Letošním nositelem ceny za dobrý nápad v gastronomii je již potřetí restaurace patřící do řetězce Ambiente: La Degustation Bohéme Burgeoise. Francouzský název skrývá v Čechách jedinečný koncept degustační restaurace, která ve svých degustačních menu obnovuje tradiční české receptury a dává jim moderního ducha. Restaurace nemá klasický jídelní lístek, ale každý den má host možnost výběru mezi dvěma degustačními menu.
Jedno má název Degustation Bohéme Burgeoise a je sestaveno z receptur z knihy Marie B. Svobodové z roku 1894. Pro tato jídla jsou používány pouze domácí české produkty.
Druhé degustační menu se jmenuje Degustation de Chef a je tvořeno z jídel tzv. světové gastronomie s převážně francouzským vlivem.
Restaurace má otevřenou kuchyni, takže hosté mohou vidět kuchaře při práci, a velmi elegantní interiér. Restaurace La Degustation Bohéme Burgeoise nepatří sice k nejlevnějším, ale zato nabízí špičkovou kvalitu. Čtyřicet míst v restauraci zaplňují převážně Češi, kteří ji také svými hlasy umístili na prvním místě v průvodci Grand Restaurant 2010. Ve svém přísném hledáčku mají tuto restauraci komisaři průvodce Michelin.
Kontakt: e-mail: hornikova@con-praha.cz