Vydatná sněhová nadílka rozproudila lyžařskou sezónu 2011 - 2012 konečně naplno. Dle informací lyžařských serverů Češi nešetří na vybavení, ale snaží se šetřit na denních nákladech za pobyt a služby skiparků. Existují výrazné rozdíly v cenách za sjezdovky v ČR? Zcela určitě!
Celodenní skipas ve skiareálu Špindlerův Mlýn v Krkonoších přijde v sezóně 2011-2012 pro dospělou osobu na 700 Kč. K tomu je nutno připočítat související náklady v místě, zejména parkování a občerstvení.
Zajímalo nás, jaké jsou ceny v méně známých regionech jako např. Orlické hory a Králický Sněžník. Provedli jsme průzkum cen sjezdovek v Pardubickém kraji a zjistili, že v menších areálech je možné si celodenně zalyžovat již za 300 korun.
Cena celodenního lyžování ve skiareálech v Pardubickém kraji:
Skiareál | dospělý | dítě | Délka tratí (m) |
Mladkov | 290 | 240 | 1400 |
České Petrovice | 310 | 230 | 2780 |
Větrný vrch | 330 | 220 | 3200 |
Skiareál Peklák | 380 | 290 | 900 |
Čenkovice - Buková hora | 430 | 320 | 4550 |
Červená Voda | 560 | 360 | 2150 |
Resort Dolní Morava | 580 | 380 | 7055 |
Výběr skiareálů, které na svých webech uvádí cenu za celodenní lyžování. Podmínky pro uznání dětské ceny se mohou v různých střediscích lišit.
Znamená cenový rozdíl i rozdíl v kvalitě a šíři nabízených služeb? Co se týká údržby sjezdovek, tak v podstatě všechna pardubická střediska disponují kvalitními rolbami, které upravují svahy. Rozdíly najdeme v kilometrech sjezdovek, více občerstvovacích míst apod.
Východočeská skicentra však nabízí i unikátní služby, které nenajdete nikde jinde v republice. Skipark Červená Voda je v současnosti jediným areálem v ČR, který svým zákazníkům nabízí vyhřívanou čtyřsedačkovou lanovku.
Ski Resort Dolní Morava nabízí údajně nejprudší sjezdovku a atraktivní je jistě i více než 2,5 kilometrů dlouhá sáňkařská dráha.
Chcete-li strávit zimu na horách s celou rodinou, ušetříte na výdajích až 40%, když využijete nabídek zimních středisek ve Východních Čechách. Více informací naleznete na www.Vychodni-Cechy.info/sjezdove-lyzovani.
Kontakt: