Rodinný pivovar BERNARD nechce čekat, až bude tradičně vyráběný český ležák vytlačený z pivního trhu, a rozhodl se být "Na stráži proti europivu".
Proces výroby piva se po celá staletí neměnil. Pivo přicházelo na svět postupně přes varnu, hlavní kvašení na spilce a zrání v ležáckých tancích. Bohužel snaha dosáhnout vyšších zisků vedla některé pivovary k hledání úspor i ve výrobě. Tradiční technologii nahradily technologií zjednodušenou, která umožňuje pivo vyrobit levněji a rychleji. Namísto odděleného hlavního kvašení na spilce a zrání v ležáckých tancích se používají zjednodušené výrobní postupy.
Ekonomicky výhodný postup výroby piva má ale jeden podstatný háček. Takové pivo je unifikované, ztrácí svůj charakter a postrádá plnost, je hluboce prokvašené a přesycené. Konzument pak přichází o to nejdůležitější - požitek z chuti konkrétního piva. A právě tento požitek chce Bernard zachovat.
Další informace:
Zdeněk Mikulášek
e-mail: mikulasek@bernard.cz