Pronájmy vozidel Avis: Automobily z půjčovny už nebudou zamořeny pachem cigaret!

S účinností od 1. dubna 2008 je v automobilech, které pronajímá společnost Avis ve Švýcarsku, Rakousku a České republice, zakázáno kouření. To není aprílový žert, ale efektivní opatření, které zlepší kvalitu vzduchu a pohodlí v půjčovaných automobilech.

Touto přísnou politikou boje proti kouření chce společnost Avis vytvořit pro své zákazníky příjemnější prostředí - zejména pro velkou většinu nekuřáků. Výkonný ředitel společnosti Avis Autovermietung GmbH pan Andreas Gartmann, který zodpovídá za tyto tři země, je přesvědčen, že vozidla, ve kterých se nebude kouřit, budou mít úspěch: "Naši zákazníci tuto aktivitu zcela jistě ocení. A tím nemyslím jen nekuřáky, ale také většinu kuřáků, protože nikdo se rád neprojíždí v půjčeném autě, které je prosáklé cigaretovým dýmem." Cigaretový dým rychle ulpívá v interiéru vozidla a jen obtížně se odstraňuje i velmi drastickými metodami. I silní kuřáci si často nezapálí ani ve svém vlastním automobilu a proto očekávání, že řidiči budou zákaz kouření v automobilech z půjčovny dodržovat, není nereálné.

Zkušenosti ze zahraničí ukazují, že stále více zákazníků vyžaduje vozidla, ve kterých se nekouří. Stejné je to i v hotelovém sektoru, kde nyní mnoho hostů explicitně vyžaduje pobyt v "nekuřáckých" pokojích. Trend je jasný: konec automobilů prosáklých cigaretovým kouřem ve prospěch lepší kvality vzduchu a většího pohodlí! Proto nemůže být překvapením, že i půjčovny automobilů trvají na prostředí bez cigaret. Bude to trvat několik měsíců od chvíle, kdy společnost Avis od 1. dubna 2008 vyhlásila zákaz kouření, než budou všechna vozidla vyměněna. Přesto to nebude trvat dlouho a všechna vozidla, které společnost Avis půjčuje ve Švýcarsku, Rakousku a České republice, budou zaručeně bez cigaretového kouře, což zákazníci jistě ocení.

Kontakt:

Jeannine Micheli

Ředitelka pro marketing & partnerskou spolupráci

E-mail: jeannine.micheli@avis.ch

Tel.: +41 44 809 19 33