U Jihlavy vyroste nové logistické centrum ACO

Nové obchodně-logistické a vzdělávací centrum potvrzuje expanzi německé průmyslové skupiny ACO na našem trhu. Vyroste v jihlavské průmyslové zóně na ploše 4,3 ha a kromě obchodu a logistiky se stane střediskem vzdělávání odborníků pro střední Evropu v rámci firmy i ostatní odborné veřejnosti. Nová investice ve výši 100 milionů korun zajistí lepší dostupnost, zrychlení dodávek a silnější odborně technické zázemí firmy. "Umožní nám rozšířit sortiment výrobků pro čištění a vsakování odpadních vod, které díky normám EU nacházejí rostoucí uplatnění nejen přímo v České republice, ale i okolních státech," říká ředitel obchodní společnosti ACO Stavební prvky s ročním obratem 250 mil korun Jan Císek. Dnes firma zainvestuje přibližně polovinu plochy, druhá část zůstává jako rezerva pro další expanzi. "První dodávky z nového obchodně-logistického centra chceme realizovat už na jaře příštího roku, kdy sem přesuneme zázemí původního sídla z Přibyslavi. Poloha a lepší dostupnost nám pomůže také se získáváním odborníků, což byl v Přibyslavi problém," doplňuje Jan Císek. ACO je dnes jedničkou na trhu odvodnění zpevněných ploch a výrazně posiluje pozice i v oblasti odvodnění budov a odlučovací techniky.

U nás nadnárodní skupina ACO působí od roku 1993 a jen v letošním roce v ČR proinvestovala více než 200 milionů korun. Kromě obchodní společnosti ACO Stavební prvky a na lodní průmysl specializovanou ACO Marine se sídlem v Praze patří do skupiny ACO v ČR ještě dva výrobní závody, a to: ACO Industries v Přibyslavi, ACO Industries Tábor s výrobou ve Veselí nad Lužnicí a Sezimově Ústí. Produkce ACO v ČR se zaměřuje především na komponenty pro stavebnictví, které významně přispívají k ochraně životního prostředí. Produktové portfolio tvoří například odvodňovací systémy, žlaby, vpustě, čistírny odpadních vod nebo odlučovače ropných látek. Ve výrobních závodech zaměstnává celkem 650 lidí a jejich počet by měl během pěti let vzrůst na tisíc. Z toho více než 500 lidí pracuje v závodě v Přibyslavi, kde se specializují na výrobu odvodňovacích systémů venkovních ploch i budov. Tržby ACO Industries dosahují 1,8 miliardy korun ročně.

Centrála ACO sídlí v německém Rendsburgu v severním Německu. Byla založena před 61 lety a od té doby neustále posiluje pozice na světových trzích. Dnes zaměstnává více než 3700 lidí ve 40 zemích a její obrat loni dosáhl 530 milionů euro.

Kontakt:

Hana Matulová, mediální zástupce ACO Stavební prvky spol. s r. o.

e-mail: matulova@ipublicity.eu

ing. Jan Císek, ředitel ACO Stavební prvky spol.s r.o.

e-mail: jcisek@aco.cz

Klíčová slova ČR-Německo-stavebniny-trh-firmy-ACO Stavební prvky-PROTEXT