Arco Capital Corporation Ltd. financuje půjčku na vybudování infrastruktury ve výši 18 miliard kolumbijských peset

Společnost Arco Capital Corporation Ltd. (dále jen "Arco") dnes oznámila, že prostřednictvím své stoprocentně vlastněné pobočky uzavřela a poskytla konsorciu Bogota-Fusa termínovanou tříletou půjčku na výstavbu infrastruktury ve výši 18 miliard kolumbijských peset (zhruba devět milionů amerických dolarů).

Konsorcium Bogota-Fusa odpovídá za výstavbu asi jedné poloviny dálnice mezi městy Bogota a Girardot (dále jen "ABG"), v rámci projektu jejího rozšíření. Dálnice ABG je 121,6 km dlouhá placená dálnice, která slouží jako hlavní kolumbijská dálnice pro vnitrostátní přepravu a spojuje město Bogota s hlavními přístavními městy na pobřeží Tichého oceánu a s městy na jihu země. Rozšíření dálnice ABG je považováno za jeden z klíčových projektů Kolumbie v oblasti budování infrastruktury. Tento projekt zahrnuje rozšíření dálnice o čtyři další jízdní pruhy, vybudování obchvatů několika měst, což přinese zvýšení plynulosti provozu a vybudování 4,15 km dlouhého tunelu a další podpůrné infrastruktury.

Francesco Piovanetti, prezident a provozní ředitel společnosti Arco, v reakci na tuto transakci poznamenal: "Jsme rádi, že jsme tuto transakci uzavřeli, protože přispěje k dalšímu posílení našeho portfolia projektů s vysokým výnosem v Latinské Americe. Kromě toho tato transakce dále posiluje přední pozici firmy Arco v oblasti budování infrastruktury v tomto regionu, což je klíčovým bodem strategie naší společnosti v této oblasti."

Alberto Hernandez, starší viceprezident firmy Arco, dodal: "Jsme rádi, že se nám podařilo uzavřít naši první přímou investici v Kolumbii. Těšíme se na posílení naší přítomnosti na tomto trhu. Věříme, že společnost Arco je pro firmy v tomto regionu, které nemají přístup k tradičním finančním zdrojům, skvělým finančním partnerem."

O společnosti Arco Capital Corporation Ltd.

Společnost Arco Capital Corporation Ltd. ("Arco") je holdingovou firmou se sídlem na Kajmanských ostrovech. Firma se prostřednictvím svých poboček zabývá půjčováním finančních prostředků a akvizicemi na nových evropských a latinskoamerických trzích. Společnost Arco je externě řízena firmou Arco Capital Management LLC ("ACM") se sídlem v Portoriku, která je vlastněna firmou Gramercy Advisors LLC a jejími pobočkami. Firma Gramercy Advisors LLC spravuje majetek v hodnotě čtyř miliard dolarů. K 31. červenci 2007 činila výše jejích investic téměř dvě miliardy dolarů.

Poradcem společnosti Arco pro tuto transakci byla společnost Brigard & Urrutia (Abogados). Poradcem konsorcia Bogota-Fusa byla společnost Stanford Group.

Toto oznámení nepředstavuje nabídku k prodeji či nákupu cenných papírů v USA či dalších jurisdikcích. Tato tisková zpráva nesmí být považována za jakoukoli nabídku k prodeji či odkupu cenných papírů. V USA ani v dalších jurisdikcích tato zpráva nepředstavuje veřejnou nabídku cenných papírů.

Webové stránky: http://www.arcocapital.com

Zdroj: Arco Capital Corporation Ltd.

Média a investoři: Maritza Pizarrová z firmy Arco Capital Management LLC, tel.: +1-787-993-9655 nebo e-mail: info@arcocapital.com

Klíčová slova Portoriko-finance-Arco Capital Corporation-PROTEXT

Latinská Amerika a Karibská oblast, Antarktida (la)

Finance, ekonomika