American Banknote (ABnote) koupila Arthur Blank & Company * Rozšíří aktivity v oblasti výroby karet v USA a působení ve světě * Skupina ABnote Group vyrobí ročně 2 miliardy karet

Společnost American Banknote Corporation, mateřská firma skupiny ABnote Group, dnes oznámila, že koupila společnost Arthur Blank & Company z Bostonu v americkém státě Massachusetts, za nezveřejněnou částku v hotovosti a akciích.

Akvizicí společnosti Arthur Blank & Co., která je jednou z nejstarších a největších výrobců plastových karet, se téměř zdvojnásobí aktivity společnosti ABnote v USA a umožní celosvětový přístup skupiny ABnote Group k rozsáhlým možnostem firmy Arthur Blank, vysokoobjemové výrobní kapacitě a duševnímu vlastnictví. Kromě toho společnost ABnote oznámila, že firma Stuart and Eric Blank, dlouho uznávaná jednička v tomto odvětví průmyslu, převezme odpovědnost za všechny aktivity společnosti ABnote související s plastovými kartami na severoamerickém kontinentě, včetně probíhajícího vedení stávajících operací společnosti Arthur Blank.

"Je pro nás velkou ctí, že se nám podařilo získat společnost takové kvality, zkušeností a reputace, jakou má firma Arthur Blank," poznamenal Steven Singer, předseda představenstva a generální ředitel společnosti American Banknote Corporation. "Díky společnému podniku budeme moci nabídnout našim zákazníkům širší řadu produktů, vynikající synergie a nebývalé možnosti nápravy nehod."

Podle Stuarta Blanka, prezidenta společnosti Arthur Blank a nyní prezidenta spojené severoamerické divize pro výrobu karet společnosti ABnote, je "společnost Arthur Blank skvělá firma". "Ale jako součást skupiny American Banknote bude skutečně výjimečná," dodal Blank. "Skupina ABnote Group je jednou z největších společností na světě zaměřených na zabezpečené dokumenty, systémy a plnění. Má pozoruhodnou historii a umožní nám skvělý vstup na celou řadu nových trhů a přístup k mnoha novým zákazníkům jak ve Spojených státech amerických, tak v zahraničí."

O společnosti American Banknote Corporation

American Banknote Corporation je holdingová společnost a mateřská firma skupiny ABnote Group, která provozuje své aktivity prostřednictvím dceřiných společností: American Banknote S.A. v Brazílii, Transtex S.A. v Argentině, Leigh Mardon v Austrálii, ABnote NZ na Novém Zélandu, CPS Technologies ve Francii, ABnote Europe, s.r.o. v České republice a American Bank Note Company ve Spojených státech amerických. Společnost ABnote, jejíž stopy sahají až do roku 1795 a americký patriot Paul Revere, jsou globálními dodavateli zajištěných dokumentů, služeb a systémů. Více informací o společnosti American Banknote naleznete na internetové adrese http://www.americanbanknote.com. Více informací o kartách a produktech společnosti Arthur Blank naleznete na internetové adrese http://www.arthurblank.com.

KONTAKT:

American Banknote Corporation

David M. Kober

Tel.: +1-201-592-3400

Výkonný viceprezident

E-mail: kober@americanbanknote.com

Klíčová slova USA-burzy-American Banknote Corporation-PROTEXT

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Finance, ekonomika