AT&T se účastní jednání o investicích do Telecom Italia

Společnost AT&T Inc. (burzovní index NYSE: T) dnes oznámila, že jedná o potenciální nepřímé investici do společnosti Telecom Italia S.p.A. Nabídka pro společnost AT&T zahrnuje odkoupení třetinového podílu ve společnosti Olimpia S.p.A., holdingové firmy, která je majitelem zhruba 18 procent kmenových akcií společnosti Telecom Italia, po uspokojivém dokončení předakviziční hloubkové kontroly majetku (due diligence) společnosti AT&T, smlouvy o dalších podmínkách transakce a splnění dalších podmínek. Součástí těchto jednání je záměr firmy America Movil, S.A.B. de C.V. (AMX), která zvažuje investici do jedné třetiny akcií společnosti Olimpia. Investice společnosti AT&T je podmíněná investicí společnosti America Movil.

Společnost AT&T jedná o možné investici pro získání podílu od firmy Pirelli & C S.p.A., která je majitelem 80 procent společnosti Olimpia. Společnost Olimpia je majitelem pouze aktiv společnosti Telecom Italia.

Ocenění akcií společnosti Olimpia, které jsou předmětem možného prodeje, bude vycházet z jednotkové ceny akcií společnosti Telecom Italia, která je rovna 2,82 eur po odečtení čistého dluhu společnosti Olimpia ke dni ukončení transakce, pokud budou splněny podmínky nabídky.

Společnost AT&T je světová jednička v oblasti bezdrátových, širokopásmových a IP sítí se zákazníky ve 137 zemích, která se snaží neustále hledat nové možnosti, jak lépe vycházet vstříc náročným požadavkům zákazníků, jejichž počet roste. Společnost AT&T věří, že její investice do firmy Olimpia by mohla vytvořit pro společnost Telecom Italia strategického partnera, se kterým by mohla poskytovat ty nejlepší postupy a sledovat stejné zájmy.

Společnost AT&T prokázala, že je v oblasti mezinárodních investic schopným a spolehlivým partnerem, dokáže spolupracovat s místními majiteli firem, manažery a zástupci vlád, aby mohla přinášet to nejnovější v oblasti telekomunikačních sítí, produktů a služeb pro jednotlivce i firmy. Příkladem toho je sedmnáct let trvající partnerství firmy AT&T se společností Telmex, které pomohlo vytvořit ty nejmodernější telekomunikační sítě v Severní Americe, stejně jako investice společnosti AT&T v Jižní Africe, které vyústily ve vzájemně výhodnou spolupráci, která byla přínosem jak pro zákazníky, tak pro firmy.

Společnost Telecom Italia je jednou z největších a nejspolehlivějších evropských poskytovatelů komunikačních služeb s tržní aktivací ve výši zhruba 40 miliard eur (53,4 miliardy amerických dolarů). Firma provozuje 24 milionů pevných, 57,9 milionů mobilních a 8,6 milionu širokopásmových připojení, a má podíly i na širokopásmových sítích v Nizozemí, Francii a Německu a bezdrátových sítích v Brazílii.

Společnost AT&T, kterou časopis Forbes označil v roce 2006 titulem "Společnost roku", je průmyslovou jedničkou v oblasti konvergentních integrovaných sítí a aplikací pro dodávky služeb pro "trojrozměrné obrazovky", které jsou důležité pro zákazníky v takových oblastech jako jsou: televize, osobní počítače a bezdrátová zařízení. Společnost AT&T plánuje v roce 2007 investovat kapitál ve výši zhruba 18 miliard amerických dolarů na posílení bezdrátových, drátových a mezinárodních sítí.

Poznámka: Tato zpráva společnosti AT&T a další tisková prohlášení jsou k dispozici jako součást podkladů RSS na internetové adrese http://www.att.com/rss.

O společnosti AT&T

Společnost AT&T Inc. je špičková holdingová komunikační společnost. Její dceřiné firmy, pobočky a provozní podniky poskytují služby společnosti AT&T ve Spojených státech amerických a po celém světě. V její nabídce naleznete velice pokročilá podniková komunikační IP řešení a nejlepší bezdrátový vysoko rychlostní přístup k internetu a hlasovým službám v zemi. Jako součást "trojrozměrné" strategie integrace rozšiřuje společnost AT&T nabídku video zábavy, aby zahrnovala i televizní služby příští generace jako například AT&T U-verse(SM) TV. Na domácím trhu je společnost AT&T známá svými aktivitami v oblasti vydávání adresářů a prodeje reklam v seznamech Zlaté stránky (Yellow Pages) a organizací YELLOWPAGES.COM, a značka AT&T je poskytována ve formě licencí pro inovátory v takových oblastech jako jsou například zařízení pro komunikaci. Další informaci o společnosti AT&T Inc. a produktech a službách, které poskytují její pobočky a dceřiné společnosti naleznete na internetové adrese http://www.att.com.

AT&T a logo AT&T jsou ochranné známky společnosti AT&T Knowledge Ventures.

Internetové stránky: http://www.att.com, http://www.att.com/rss

Zdroj: AT&T Inc.