Hry od Activision pro herní konzoli Wii(TM) přichází na evropský trh

Santa Monica (USA, Kalifornie) 8. prosince (PROTEXT/Businesswire) - Společnost Activision, Inc. (burzovní index Nasdaq:ATVI) dnes oznámila, že tři herní tituly pro herní konzoli Wii(TM) a názvy Call of Duty(R) 3, Downhill Jam(TM) od Tonyho Hawka a Marvel(TM): Ultimate Alliance, byly schváleny pro maloobchodní prodej v Evropě. Tituly Call of Duty(R) 3 a Downhill Jam(TM) Tonyho Hawka budou k dostání v síti maloobchodních prodejen po celé Evropě ve verzi pro novou hardwarovou platformu od 8. prosince a Marvel(TM): Ultimate Alliance od 15. prosince. Společnost Activision chce uvést na trh dva další tituly pro konzoli Wii - rybářskou Rapala(R) Tournament Fishing a turnaj v pokru World Series of Poker(R): Tournament of Champions - začátkem roku 2007.

"Herní konzole Wii přináší zcela nové zážitky ze hry a umožňuje společnosti Activision jedinečnou příležitost nabízet zábavu a moderní hry zájemcům z celého světa," řekl Tricia Bertero, starší viceprezident společnosti European Publishing. "Naše široká nabídka produktů zahrnuje nejoblíbenější herní tituly a nabízí velký výběr zábavy pro děti, dospívající a rodinné příslušníky nejen pro letošní sváteční sezónu."

Řada titulů her, které společnost Activision uvádí na trh pro herní konzoli Wii:

Po první hře nové generace přináší hra Call of Duty 3 s nebývalou intenzitou hrůzu bojového běsnění při Normandy Breakout, historické vojenské akci, která vedla k osvobození Paříže. Hra je rovněž k dostání ve verzi pro konzoli Xbox 360(TM), PlayStation 2 a herní video systém Xbox od společnosti Microsoft.

Rozšíření nové značky her vyvinuté speciálně pro herní konzoli Wii, titul Tonyho Hawka Downhill Jam, přinese hráčům zážitek z dech beroucí rychlosti při jízdě z prudkého svahu na skateboardu, předvádění triků a vyřazování protivníků. Hra je rovněž k dostání pro herní systém Nintendo DS(TM).

Všechny akce v novém - titul RPG, Marvel: Ultimate Alliance umožní hřáčům velet největší armádě na světě, armádě super hrdinů (Super Heroes(TM) v epické výpravě o souboji obyvatel Země a světa Marvel. Hra je rovněž k dostání ve verzi pro konzoli Xbox 360, zábavné počítačové systémy PlayStation 2 a Xbox od společnosti Microsoft, PC, PlayStation Portable Entertainment Platform a Game Boy Advance(TM).

Hra Rapala Tournament Fishing přinese hráčům skvělé zážitky z rybaření v 16 nejprestižnějších rybářských lokalitách světa s použitím originálního příslušenství od společnosti Rapala, největšího a nejuznávanějšího výrobce rybářských prutů na světě.

Na základě loňského velkého úspěchu a nejpopulárnější značky v oblasti pokeru, světový turnaj v pokeru World Series of Poker(R): Tournament of Champions pro konzoli Wii umožní hráčům, zahrát si jako profesionál a žák slavného Chrise "Jesuse" Fergusona.

Další informace o titulech společnosti Activision určených pro konzole Wii a její vánoční nabídce naleznete na internetové adrese http://www.thenewsmarket.com/activision. Zástupci médií si na této adrese mohou zdarma prohlédnout a vyžádat digitální videozáznam nebo záznam na kazetě ve vysílací kvalitě.

Společnost Activision, Inc. má centrálu v Santa Monice, v Kalifornii a je předním světovým tvůrcem, vydavatelem a distributorem titulů z oblasti interaktivní zábavy a produktů pro volný čas. Společnost Activision byla založena v roce 1979 a ve fiskálním roce končícím 31. březnem 2006 dosáhla čistých tržeb ve výši 1,47 miliardy amerických dolarů.

Společnost Activision provozuje své aktivity ve Spojených státech amerických, Kanadě, Velké Británii, Francii, Německu, Itálii, Japonsku, Austrálii, Švédsku, Španělsku, Nizozemí a Jižní Koreji. Více informací o společnosti Activision a jejích produktech naleznete na internetových stránkách společnosti na adrese http://www.activision.com.

Prohlášení uvedení v této tiskové zprávě, která nemají historický charakter jsou "výhledová prohlášení". Tato výhledová prohlášení jsou založena na současných očekáváních a odhadech, které podléhají mnoha rizikům a nejasnostem. Společnost upozorňuje tímto čtenáře této tiskové zprávy, že mnohé z těchto faktorů mohou způsobit, že skutečné výsledky společnosti Activision se mohou zcela lišit od výsledků uvedených v těchto výhledových prohlášeních. Mezi tyto faktory patří mimo jiné, opožděné uvedení produktů, jejich přijetí na trhu, konkurence, rychlé změny technologií a průmyslových norem, ochrana vlastnických práv, právní spory a šetření Komise pro cenné papíry SEC, udržování vztahů s klíčovými zaměstnanci, prodejci a tvůrci ze třetích stran, mezinárodní ekonomické a politické podmínky, integrace nedávno získaných dceřiných společností a identifikace možných vhodných akvizic do budoucna. Tyto důležité faktory a další faktory, které mohou mít vliv na finanční výsledky společnosti jsou popsány v hlášeních, které společnost předkládá Komisi pro cenné papíry, včetně poslední výroční zprávy na formuláři 10-K a čtvrtletního hlášení na formuláři 10-Q. Čtenáři této tiskové zprávy by si měli tato hlášení prostudovat. Společnost může měnit své záměry, očekávání nebo domněnky kdykoli a bez upozornění v důsledku změn těchto faktorů podle mínění společnosti nebo jinak. Společnost nemá žádnou povinnost veřejně aktualizovat výhledová prohlášení ve světle nových informací nebo okolností, která nastanou po vydání této tiskové zprávy, nebo která by měla zohlednit neočekávané události.

KONTAKT:

Activision, Inc.

Maryanne Lataifová

Viceprezident

Firemní komunikace

Tel.: 310-255-2704

E-mail: mlataif@activision.com

Klíčová slova USA-trh-hry-Activision-PROTEXT

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Služby, cestovní ruch
Obchod, marketing