Alcan položil základní kámen závodu na výrobu dílců vytlačovaného hliníku, který firma postaví na Slovensku * Celková výše investice je 35 milionů dolarů

Investice posiluje přítomnost společnosti ve východní Evropě. Společnost Alcan Extruded Products, divize firmy Alcan Engineered Products, dnes položila základní kámen závodu na výrobu vytlačovaného hliníku, který firma postaví na Slovensku. Výroba v novém závodě by měla být zahájena v první polovině roku 2007.

"Tato symbolická oslava položení základního kamene nejen podtrhuje rozšíření přítomnosti společnosti Alcan na Slovensku, ale je zároveň i předzvěstí budoucí klíčové úlohy, kterou tento nový závod na výrobu vytlačovaného hliníku bude hrát v rámci dlouhodobé strategie firmy Alcan Extruded Products," řekl Michel Jacques, prezident a generální ředitel firmy Alcan Engineered Products. "Tato investice ve výši 35 milionů dolarů rovněž umožní společnosti Alcan ještě lépe uspokojit rostoucí poptávku po vytlačovaných výrobcích z lehkých slitin v zemích východní Evropy," dodal Michel Jacques.

V novém závodě budou instalovány dva protlačovací lisy a postupně zde najde práci přibližně 200 lidí.

"Tento závod je důkazem pozornosti, kterou věnujeme zákazníkům firmy Alcan Extruded Products a naší snahy dodávat jim potřeby, které předčí jejich požadavky," řekl Reinhard Fleer, prezident společnosti Alcan Extruded Products. "V návaznosti na náš úspěšný závod v Děčíně v České republice posílí slovenský závod dlouhodobě silnou pozici společnosti Alcan v oblasti vytlačovaných produktů z lehkých slitin ve východní Evropě," dodal Reinhard Fleer.

Oslav položení základního kamene nového závodu se zúčastnili starosta města Levice a další zástupci místní samosprávy. Tato investice přispěje i k ekonomickému rozvoji tohoto regionu díky službám, které místní firmy budou poskytovat společnosti Alcan. Mezi tyto služby patří služby v oblasti logistiky, dopravy, stavebnictví, strojírenství a poradenství.

Divize Alcan Extruded Products je v Evropě nejdůležitějším hráčem v oblasti výroby speciálních hliníkových dílců. Firma má výrobní závody ve východní Evropě a Číně. Tato divize zaměstnává na celém světě zhruba 3.000 zaměstnanců v devíti výrobních závodech v pěti zemích.

Alcan Inc. (index NYSE, TSX: AL) je přední globální společností v oblasti výroby materiálů. Firma po celém světě nabízí vysoce kvalitní výrobky, služby a řešení. Díky prvotřídním technologiím a výrobním kapacitám v těžbě bauxitu, zpracování hliníků, slévání kovů, výroby energie, hliníkových dílců, strojírenských řešení a speciálních obalů má dnes firma Alcan skvělou pozici pro uspokojování potřeb svých zákazníků. Společnost Alcan má v 60 zemích a oblastech 65.000 zaměstnanců. V roce 2005 dosáhly její tržby 20,3 miliardy dolarů. Burzovní index Dow Jones jmenoval firmu Alcan v roce 2005 nejvíce rostoucí firmou v oboru. Více informací získáte na internetových stránkách: http://www.alcan.com.

Prohlášení, která popisují záměry, očekávání a předpovědi společnosti, mohou být tzv. "výhledová prohlášení, ve smyslu federálních zákonů o cenných papírech. Výhledová prohlášení podléhají rizikům a skutečné výsledky společnosti se mohou odlišovat od očekávaných výsledků, které firma uvádí ve výhledových prohlášeních.

Zdroj: Alcan Inc.

Kontakt pro média: Anik Michaud, tel.: +1-514-848-8151, e-mail: media.relations@alcan.com, kontakt pro investory: Corey Copeland, tel.: +1-514-848-8368, e-mail: investor.relations@alcan.com

Klíčová slova Slovensko-trh-kovy-Alcan-PROTEXT

Evropa, EU, NATO (es)