Správní rada společnosti Arcelor jednomyslně odmítá nepřátelský návrh společnosti Mittal

Správní rada společnosti Arcelor, pod vedením svého předsedy Josepha Kinsche, projednávala na svém dnešním mimořádném zasedání v Lucembursku nevyžádaný návrh společnosti Mittal Steel.

Po pečlivém prostudování jednotlivých bodů návrhu, které měla k dispozici, správní rada okamžitě rozhodla, že strategické plány, obchodní model a hodnoty společností Arcelor a Mittal Steel jsou zcela rozdílné. Rada dále vyjádřila své obavy nad tím, jaké nežádoucí důsledky by mohl mít návrh společnosti Mittal Steel na celou skupinu, její akcionáře, zaměstnance a zákazníky.

Kromě toho, správní rada zastává názor, že současná strategie společnosti Arcelor garantuje akcionářům největší výnosy. V důsledku těchto skutečností, správní rada rozhodla takto: 1) Jednomyslně odmítla nevyžádaný návrh společnosti Mittal Steel, který považuje za nepřátelský. 2) Doporučuje akcionářům společnosti Arcelor, aby v případě, že jim bude učiněna nabídka, neprodávali své akcie. 3) Zplnomocňuje vedení společnosti, aby správní radě předložila veškeré možné kroky, které jsou v nejlepším zájmu všech akcionářů.

Správní rada vyjádřila vedení a zaměstnancům společnosti Arcelor plnou důvěru a bude podporovat jejich příští úsilí o co největší prospěch pro akcionáře. Tyto argumenty budou podrobněji předneseny na tiskové konferenci, kterou správní rada společnosti Arcelor svolá.

Společnost Arcelor zaujímá první místo na světě v oblasti výroby oceli. V roce 2004 činil její obrat 30 miliard EUR. Společnost zaujímá vedoucí postavení v následujících oblastech: automobilový průmysl, stavebnictví, domácí spotřebiče a obalová technika, stejně jako průmysl všeobecně. Společnost Arcelor - výrobce oceli číslo jedna v Evropě a Latinské Americe - chce dále rozšiřovat své zahraniční aktivity, aby mohla využít rostoucí potenciál rozvojových hospodářství, a zároveň mohla nabídnout svým zákazníkům řešení v oblasti technologicky vyspělích ocelí. Společnost Arcelor zaměstnává 94.000 lidí ve více než 60 zemích. Mezi nejdůležitější cíle strategie společnosti patří trvale udržitelný rozvoj a snaha být nejlepší v oblasti hospodářských výsledků, pracovních vztahů a sociální zodpovědnosti. Kontakt: Arcelor oddělení kontaktu s veřejností Lydie Le Ninivinová, tel.: 33 6 13 38 14 59 nebo Arcelor oddělení firemní komunikace Tel.: 352 4792 5000 E-mail: press@arcelor.com nebo Patrick Seyler, tel.: 352 4792 2360 Luc Scheer, tel.: 352 4792 4455 Jean Lasar, tel.: 352 4792 2359 nebo Španělsko: Ignacio Agreda, tel.: 34 94 489 4162 Oscar Fleites, tel.: 34 98 512 60 29 nebo Francie: Sandra Luneauová, tel.: 33 1 41 25 65 04 nebo Kontakt pro investory: E-mail: investor.relations@arcelor.com Martine Hueová, tel.: 352 4792 2151 Tel.: 00 800 4792 4792 (bezplatně z EU a Švýcarska) Tel.: 33 1 41 25 9898

Klíčová slova PROTEXT-Lucembursko-obchod-Arcelor

Evropa, EU, NATO (es)