Alps Electric vyvinula otočný síťový přepínač se signálním obvodem řady SDKU

TOKIO (Japonsko) 13. ledna (PROTEXT/Businesswire)- Společnost Alps Electric Co., Ltd (burzovní index Pink Sheet:APELY) vyvinula otočný síťový přepínač se signálním obvodem řady SDKU a programátor (volič režimu provozu) v jednom, určený pro automatické pračky a další domácí spotřebiče. První vzorové výrobky byly představeny 1. ledna 2006.

Základní domácí elektrické spotřebiče se v současné době v různých zemích často liší ve způsobu volby jednotlivých režimů a způsobem vypínání. Vezměme si například automatickou pračku: v Japonsku se velikost dávky prádla a zapínání a vypínání pračky, provádí nejčastěji pomocí řady tlačítek, která jsou umístěna na ovládacím panelu. V Evropě se k zapínání a vypínání pračky stále častěji používá otočný knoflík, používaný pro výběr programu podle typu tkaniny (jako například bavlna, syntetika nebo vlna), nastavení teploty vody a dalších parametrů. V minulosti vyžadoval tento typ instalaci kruhové stupnice (číselníku), propojení vodičů s přepínačem a instalaci programátoru.

Společnost Alps vyslyšela požadavky trhu, a vyvinula samostatnou jednotku - otočný síťový přepínač se signálním obvodem.

Model SDKU byl vyvinut na základě dlouhodobých zkušeností společnosti Alps s technologiemi akumulovaného vstřikovaného formování. Programátor je umístěn ve spodní části a síťový přepínač v horní části výrobku. Kromě toho produkt využívá chráněné technologie společnosti Alps a využívá odlehčenou strukturu, díky které není k otočení spínače potřeba velká síla, což přispívá k vyššímu uživatelskému komfortu. Při otočení do správné polohy se ozve cvaknutí, které upozorní uživatele, že volba nového režimu proběhla správně. Speciální technologie použitá u programátoru, garantuje skvělou odolnost vůči vlivům prostředí a opakovanému otáčení. Vlastnosti - Vývoj otočného přepínače proudového zdroje, který spojuje funkce přepínače a programátoru: Samostatná jednotka s dvojí funkcí, která využívá jemnou elektroniku Použitý ovládací systém, který umožňuje snadnou obsluhu Skvělá odolnost vůči podmínkám prostředí a využití kluzných kontaktů, které umožňují opakovaný pohyb Hlavní oblast použití: Hlavní přepínač a programátor pro pračky a sušičky Plán prodeje: Zahájení sériové výroby: únor 2006 Cena vzorku: 315 jenů (66 Kč) Plánovaná měsíční produkce: 200 000 kusů (srpen 2006) Vývoj: Divize Mechatronic Devices Division společnosti Furukawa Plant (Furukawa, Miyagi) Výroba: Wuxi Alps Electronics Co., Ltd. (Wuxi, provincie Jiangsu, Čínská lidová republika) Parametry: Název výrobku: SDKU Series Rozměry (Š x H x V): 30,2 mm x 32,1 mm x 29,6 mm Výkon: 16(6)A 250 V střídavý proud Stykový odpor: 100m ohm max. Izolační odpor: 500M ohm min. 500V stejnosměrný proud Napěťový odpor: 2 000 V střídavý proud za 1 min. Životnost: 10 000 cyklů KONTAKT: Alps Electric Co., Ltd. Rie ANDO, Tel.: +81-3-5499-8001 (Kontakt pro média) Fax: +81-3-3726-1386 E-Mail: alps-pr@jp.alps.com

Klíčová slova PROTEXT-Japonsko-elektronika-Alps Electric

Asie, Austrálie (as)