79 % zaměstnanců v potravinářství pere oděvy doma. Hygiena selhává

Mezinárodní den bezpečných potravin (7. 6.) připomíná důležitost hygieny i u pracovních oděvů. Podle dat z průzkumu agentury Norstat, do kterého se zapojilo 403 respondentů z Česka a Slovenska, si většina zaměstnanců (79 %) pere pracovní oděvy doma.

Celkem 69 % zaměstnanců přitom používá teplotu nižší než 70 °C, což nestačí pro spolehlivé odstranění bakterií, virů ani jiných kontaminantů, které se v potravinářském provozu běžně vyskytují.

To může vést ke křížové kontaminaci a porušení hygienických standardů. Domácí péče navíc zkracuje životnost oděvů, oslabuje jejich ochranné vlastnosti a zatěžuje zaměstnance. Řešením je pronájem pracovních oděvů s profesionálním servisem, který zajišťuje hygienické praní při kontrolované teplotě, pravidelnou výměnu, odborné opravy i ekologickou recyklaci.

Tento systém využívá pouze 28 % zaměstnanců, což ukazuje na velký prostor pro zlepšení v oblasti hygieny provozu i komfortu zaměstnanců.

Podívejte se na průzkum agentury Norstat

O společnosti Lindström

Lindström je mezinárodní poskytovatel servisu pracovních oděvů, rohoží a hygienických řešení. V České republice a na Slovensku působí více než 20 let a spolupracuje s firmami z potravinářství, výroby, logistiky i zdravotnictví.

 

Zdroj: Lindström

cz@lindstromgroup.com

 

Klíčová slova ČR-textil-potraviny-průmysl-práce-zdraví-hygiena-Lindström

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Zpracovatelský a výrobní průmysl
Finance, ekonomika
Obchod, marketing
Potraviny, gastronomie
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.