Na tiskové konferenci před zítřejším italským superpohárem

Stefano Pioli: "Přijeli jsme sem vyhrát“... Simone Inzaghi: "Je to derby ve finále“

Před zítřejším zápasem o italský Superpohár mezi AC Milán a Interem Milán, který se uskuteční na stadionu krále Fahda v Rijádu ve 22:00 místního času a který pořádá saúdské ministerstvo sportu v rámci sportovních podniků u příležitosti 2. ročníku akce Diriyah Season, se uskutečnila tisková konference.

Tato tisková zpráva obsahuje multimediální prvky. Celou zprávu najdete zde: https://www.businesswire.com/news/home/20230117006052/cs/

Tiskovou konferenci zahájili trenér AC Milán Pioli a Calabria, kteří promluvili o nadcházejícím velkém utkání. Trenér Pioli podotkl: "Je to důležitý zápas, ve kterém jde o titul. Zápasy proti Interu byly v posledních sezonách vždy náročné a intenzivní. Den před finále to není ani snadné, ani obtížné. Soupeř je silný, vždy to s ním bylo těžké, dokonce i v zápasech, které jsme vyhráli. Budeme muset podat nejlepší možný výkon.“

"Jsem rád, že jsem v království na této akci, a těším se, že si to tu s týmem užijeme a vychutnáme si pohostinnost Saúdské Arábie,“ dodal.

Trenér Pioli se vyjádřil i k otázce výkonů saúdské fotbalové reprezentace: "Máme v paměti cenného vítězství saúdské reprezentace nad Argentinou na mistrovství světa 2022 v Kataru, které vzbudilo pozitivní ohlasy po celém světě a stalo se dokladem výrazné kultury fotbalového prostředí v Saúdské Arábii.“

Hlavní trenér Interu Milán Simone Inzaghi vyjádřil svou radost z účasti na této akci v Saúdské Arábii slovy: "Jsme rádi, že jsme tady v Rijádu a že uvidíme mnoho fanoušků, kteří budou mít na sobě dresy Interu Milán.“

K zítřejšímu zápasu Inzaghi podotkl: "Víme, jak je tento zápas důležitý, a navíc je to derby ve finále. Pokusíme se odehrát skvělý zápas.“ Trenér dále dodal: "Je to první trofej, o kterou se v této sezóně hraje, a my chceme uspět.“ Na otázku, v čem vidí význam případného zítřejšího vítězství, Inzaghi odpověděl: "Hrajeme o titul. Ne všechny týmy jsou schopny se dostat až sem.“

*Zdroj: AETOSWire

Zdrojovou verzi najdete na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230117006052/cs/

Kontakt:

Dany Abadie – Výkonný ředitel

dany.abadie@squidnomad.com

Zdroj: Saudi Arabia Ministry of Sport

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Saúdská-zábava-sporty-fotbal-Ministerstvo sportu Saúdské Arábie

Blízký východ (bv)

Média, společnost a životní styl