Ermewa rozšiřuje svůj vozový park o další intermodální vagony: 780 nových vagonů v roce 2022

Ermewa rozšiřuje svůj vozový park o další intermodální vagony

530 nově vyrobených intermodálních vagonů vyjelo koncem třetího čtvrtletí 2022 do provozu a dalších 250 kusů bude následovat do konce letošního roku: Ermewa tak pokračuje v rozšiřování své nabídky a portfolia v segmentu intermodální dopravy. Za rok 2022 přibude celkem 780 moderních Sgmmnss 40', Sgnss 60', Sggrss 80' a Sggmrss 90’stopých do portfolia Ermewa SA. Stávající intermodální vozový park o kapacitě 4000 vozů tak rychle roste – a do následujících let bude dál masivně rozšiřován. Do konce roku 2030 si Ermewa dala za cíl dosáhnout v tomto segmentu na 10 000 vagonů.

Výkonné, bezpečné a připravené podpořit modalshift, přesun na jiný druh dopravy - nové intermodální vozy jsou vybaveny komponenty pro budoucnost. Patří mezi ně GPS zařízení a příprava pro digitální automatické spřáhlo (DAC – digital automatic coupling). Nové 90' Sggmrss vyrobené společností Inveho jsou o tunu lehčí než běžné modely této velikosti, což umožňuje vyšší zatížení nákladem a méně energie vložené do trakce.

Aktuálně dodávané vagony pochází nejen ze zmíněné společnosti Inveho, ale také od dalších výrobců vagonů jako Greenbrier a Tatravagónka. Pro nadcházející období Ermewa již objednala dalších 1000 nových intermodálních vagonů, které budou dodány do konce roku 2023.

Díky své rozšiřující se nabídce v intermodálním segmentu se Ermewa snaží vyjít vstříc speditérům snazším přechodem na železnici, a tak snížit uhlíkovou stopu v jejich dodavatelském řetězci. Přechod na jiný druh dopravy ve prospěch nízkoemisní železniční dopravy představuje hlavní podíl při dosažení evropských cílů do roku 2030 v rámci dohody Green Deal.

Klíčová slova ČR-železnice-hospodářství-ekologie-firmy-Ermewa

Auto-moto, doprava a stroje