Společnost China Matters zveřejnila krátké video "Z Broadwaye do Pekingu", které vypráví příběh cizince v Pekingu

Joseph Graves je známý broadwayský divadelní režisér, který žije v Číně již 20 let. Svůj život zasvětil uváděním klasických západních dramat do Číny a představováním čínských dramat světu.

Nové video je o tom, jak americký režisér propojuje Čínu a svět prostřednictvím dramat. Graves se ve 14 letech zamiloval do muzikálu Man of La Mancha, a režíroval juniorskou verzi tohoto představení, která měla premiéru v Pekingu.

Pokud jde o poselství, které chce muzikál předat, Graves řekl, že doufá, že "všichni dokážeme udržet naděje a sny a najít smysl, o kterém věříme, že je důvodem naší existence".

Ve videu Graves vysvětluje, proč přijel do Číny režírovat Shakespearovu hru a rozhodl se zde zůstat poté, co si tuto zemi zamiloval. Překvapila ho bohatá historie čínského divadla a úchvatná směs hudby, tance, kung-fu a herectví.

Do Gravesových her byly v průběhu let začleněny různé formy čínského umění. Například do juniorské verze Man of La Mancha Graves začlenil stínové loutkářství. Také v profesionálních hrách režírovaných Gravesem lze na jednom jevišti vždy vidět východní i západní divadelníky, přičemž se mluví současně anglicky a mandarínsky.

"Myslím, že divadlo jsou příběhy, které rezonují pro všechny lidi bez ohledu na kulturní a společenské rozdíly, napříč jazykovými bariérami," řekl Graves.

Kontakt: Jane Cheng

Tel: 008610-68996566