Plánujete letos firemní vánoční večírek? Plošná omezení proti koronaviru stát nechystá. Některé firmy přesto zvažují testování.

Prosinec se kvapem blíží. Zatímco někteří na Vánoce ještě nechtějí ani pomýšlet, mnozí happiness manažeři už mají plné ruce práce s plánováním vánočního večírku. V průběhu vrcholící pandemie si tuto firemní zábavu z obavy o zdraví zaměstnanců většina firem nechala ujít. Nyní je situace výrazně příznivější, a tak se firmy chystají svým zaměstnancům koncem roku poděkovat. Omezení ze strany státu nejsou žádná a nevypadá to, že by se nějaká chystala. Čísla pozitivně testovaných nerostou a co je důležité, neplní se ani lůžka na jednotkách intenzivní péče. Přesto všechno vnímáme, že covid-19 ještě úplně nezmizel. S rozumným přístupem lze firemní večírek uspořádat tak, aby bavil a přitom neohrozil ani zaměstnance, ani jejich blízké.

Asi nikdo ze zaměstnanců neocení, když bude úkolován, aby si ve svém volném čase došel na covid test. Ve svátečním období může být provozní doba některých odběrových míst na covid-19 omezena. Rezervovat místa pro větší počet osob těsně před akcí může být obtížné. Nedodržená lhůta dodání výsledku, nedobytný telefon v laboratoři, špatně zadaný email nebo telefonní číslo - to jsou jen některé z potíží, kterým je lepší se vyhnout.

Efektivnějším řešením je zajistit testování přímo na vstupu před akcí nebo den předem na pracovišti. Nejednodušší řešení je zajistit mobilní testovací tým, který přijede a o vše se postará. Vzhledem k aktuální chřipkové sezóně, je možné testování doplnit také o rychlé bezdotykové měření tělesné teploty. Nemusí se jednat pouze o covid. Nikdo si nepřeje zbytečně ohrožovat své příbuzné, pro které může být i běžná infekce vážnou komplikací.

“Mnoho firem, pro které jsme v průběhu pandemie testovali zaměstnance, se na nás obrací s žádostí o zajištění testování před jejich vánočním večírkem. Je hezké vidět, že myslí na bezpečnost svých lidí. Kapacity máme dostatečné. Naši zdravotníci testování zvládají velmi rychle, tedy to nikoho nezdržuje. Navíc odběry provádí opravdu zcela bezbolestně. V případě antigenních testů, posíláme výsledky pár minut po odběru formou SMS a emailem, PCR testy je třeba trochu plánovat, protože vzorky musí projít laboratoří,” říká Jaroslava Sixta, ze společnosti Medical JT, která mobilní testování v Praze zajišťuje.

Začít plánovat firemní večírek není nikdy brzy. Rezervovat včas vhodné místo, program a zajistit vše potřebné není vůbec jednoduché. Podařený vánoční večírek si však budou všichni dlouho pamatovat.

Kontakt: info@medicaljt.cz

www.medicaljt.cz