Proběhne debata partnerů prezidentských kandidátů

Pražská křižovatka bude 6. ledna 2023 opět patřit události První dámy mezi námi – moderované debatě manželek, partnerek či manželů prezidentských kandidátů a kandidátek. Akci pořádá Asociace společenské odpovědnosti a navazuje na úspěšnou debatu z roku 2018, kterou roli prvních dam v rámci prezidentských voleb vyzdvihla v České republice vůbec poprvé. Výsledkem byl nový pohled na volební kampaň, ale i rozhodování voličů a na to, jak česká veřejnost vnímá tuto roli.

"Role první dámy nebo prvního pána, blízkého člověka, který žije nejblíže prezidenta či prezidentky, je dlouhodobě velmi a neprávem opomíjena. Přitom všichni víme, jak zásadní je. Proto jsme se rozhodli dát opět slovo a prostor manželkám, partnerkám či manželům prezidentských kandidátů a kandidátek,” řekla Lucie Mádlová, ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.

Jako hlavní témata si pořadatelé zvolili roli první dámy a prvního pána ve veřejném prostoru, vztah k filantropii, představu o roli první dámy či prvního pána a mnoho dalšího. Akce proběhne symbolicky na svátek Tří králů, každý tak bude moci přímo na místě přispět do tradiční kasičky nebo prostřednictvím online koledy.

Více informací již brzy na www.prvnidamy.cz.

Klíčová slova ČR-prezident-volby-Asociace společenské odpovědnosti

země bývalého SSSR bez Pobaltí (sp)

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl