Ve zlínském areálu Svit vznikl nový showroom české obuvnické značky Bennon

Ředitel společnosti BENNON Robert Kunorza Ředitel společnosti BENNON Robert Kunorza

Český prodejce pracovní a outdoorové obuvi Bennon otevřel v říjnu první kamennou prodejnu v Baťových závodech v areálu Svit ve Zlíně. Prodejna nabízí až 200 párů bot a přes 60 modelů pracovního a outdoorového oblečení. Na tradici zlínského obuvnictví navazuje ředitel společnosti Robert Kunorza a jeho společníci. Vedle nové prodejny Bennon letos také spustili vlastní e-shop.

Na své zákazníky se Bennon těší na adrese Šedesátá 7015, v 64. budově areálu Svit ve Zlíně. V původních Baťových závodech tak navazuje na obuvnickou tradici ředitel společnosti Robert Kunorza, který se do areálu vrací ještě ze studií obuvnictví a jeho praxe na střední průmyslové škole kožařské. „Otevření nového showroomu má za cíl přiblížit se koncovému zákazníku a rozšířit povědomí o značce. Začínali jsme s dvaceti modely a v současné době jich nabízíme přes 200.Máme za sebou přes dvanáct let vývoje pracovní, bezpečnostní a outdoor obuvi a pět let v oblasti vývoje pracovně-outdoorového oblečení a pořád nekončíme. Jsme připraveni zvládat nové výzvy a reagovat na trendy v obuvnickém a oděvním průmyslu. Průběžně implementujeme do našich produktů inovativní technologie, při vývoji a výrobě bereme v potaz požadavky trhu a pracovního prostředí. Vše si testujeme ve vlastní laboratoři, kterou máme ve Zlíně,“ uvádí ředitel společnosti Bennon Robert Kunorza.

Nová prodejna a bistro nejen pro machry svého řemesla

Prodejna byla navržena ve spolupráci s designérkou Janou Úředníčkovou podle posledních trendů. Součástí je bistro, aby si zákazníci v průběhu nákupu mohli udělat pauzu a občerstvit se. „Když jsme se rozhodovali, kde showroom otevřít, tak areál Svit s baťovským duchem byl pro nás jasnou volbou. Myšlenka spojit prodejnu s bistrem se nám rodila v hlavě už dlouho, tento trend jsme viděli jako velice oblíbený v segmentu ochranných pracovních pomůcek při návštěvě Amsterdamu před 3 lety, kde si zákazníci mohli už od 6 hodin ráno zajít nakoupit a k tomu si dát v klidu snídani nebo si odnést kávu s sebou. Chtěli bychom to samé nabídnout i našim zákazníkům – kvalitní servis a komfort,“ říká manažerka projektu ve společnosti Bennon Markéta Holíková.

Hlavním přínosem prodejny bude zajistit, jak novým, tak i stálým zákazníkům přímý a profesionální zákaznický servis, umožnit jim vyzkoušet všechny produkty na prodejně či vyzvednout si produkty z nedávno spuštěného e-shopu. Moderní industriální prostor prodejny má 220 metrů čtverečních a připomíná prostředí velmi luxusní dílny, jejíž záměrem je, aby se zde zákazníci značky Bennon cítili příjemně.

O společnosti Bennon

Společnost Bennon Group a. s., dříve známá jako Z-STYLE CZ a.s., je moderní dynamická firma s 59 zaměstnanci, která vznikla před 12 lety ve Zlíně. Od samotného počátku se její zakladatelé v čele s Robertem Kunorzou (CEO) snaží navázat a pokračovat v baťovské tradici. Bennon vyrábí a distribuuje široký sortiment pracovní, bezpečností a volnočasové obuvi i kvalitní pracovní a outdoorové oblečení. Důkladné testování probíhá při samotném vzniku daného produktu, ale i při průběžných namátkových kontrolách vzniklé produkce. Zákazníci a jejich spokojenost jsou na prvním místě. Se snahou přiblížit se více koncovým zákazníkům byl na počátku roku 2022 úspěšně spuštěn i vlastní e-shop a v říjnu. Zde se obuje a obleče každý machr svého řemesla i outdoorový nadšenec. Více informací najdete na www.bennon.cz.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-trh-kůže-textil-obuv-firmy-Bennon

Zlínský (zl)