Přehlížená holka – skutečný příběh od autorky bestselleru Spratek

Romány Torey Hayden byly přeloženy do 35 jazyků. Její knihy se opírají o postavy dětí a dospívajících, jejichž životy jsou rozbitější, než si kdo umí představit. A právě tyto děti zase podpírá Torey v roli speciální pedagožky, terapeutky a průvodkyně po spletitých cestách. Strhující čtení nejen proto, že ty příběhy se všechny opravdu staly.

Nejnovější román Přehlížená holka přivádí čtenáře do Walesu ke čtrnáctileté Eloise, která po všem zanedbávání a zneužívání nevěří už nikomu. Až na Torey, která „píše knížky“ a pomáhá dětem. Eloise za ní sama vyrazí, aby si od ní nechala pomoct. Zdá se, že je to její poslední šance, jak vybřednout ze zpackaného života. Terapie, která se začne odehrávat, je sérií nezvyklých sezení, které klopýtají o Eloisinu nechuť o věcech mluvit, opakované útěky a imaginární kamarádku. Kniha plná zvratů spěje k rozuzlení, když o Eloise projeví zájem otec, který se zbavil závislosti, vrátil se z vězení, znovu se oženil a má malého synka.

Splní se naděje o dobrém konci příběhu?

ISBN: 978-80-262-1947-7

Nakladatelství: Portál, s.r.o.