Evropské finále dětské dopravní soutěže ETEC 2022 Redakce UAMK

ÚAMK se každoročně se svým týmem účastní evropského finále dětské dopravní soutěže ETEC, které organizuje Mezinárodní automobilová federace FIA.

V letošním roce se finále v chorvatském Zadaru ve dnech 24.-27. září za Českou republiku účastní vítězné družstvo z národního kola dětské dopravní soutěže ze základní školy Rudolfovská z Českých Budějovic. Záštitu nad účastí mladých sportovců převzal hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba a člen Rady Jihočeského kraje Antonín Krák.

Zahraniční účast na finále podpořil i Sbor záchranných služeb WUKA-GROUP s.r.o.

Soutěž spočívá v teoretických znalostech dopravních předpisů a bezpečné jízdy a v praktických dovednostech na kole. Družstvo je složené ze 2 dívek a 2 chlapců ve věku 12 až 13 let a budou soutěžit v konkurenci dalších 19 týmů z 18 evropských zemí. V minulosti český tým pravidelně obsazoval čelní místa, v roce 2019 se v Ženevě dokonce umístil na 1. místě. Na druhém místě se umístil tým Slovenska za Autoklub Slovakia Assistance.

Věříme, že po absolvování náročného soustředění v minulém týdnu v Nymburce jsou děti výborně připravené a do České republiky opět přivezou medaili.

Kontakt:

ivan.ivanco@uamk.cz

Klíčová slova ČR-doprava-společnost-vzdělání-zábava-ÚAMK

Auto-moto, doprava a stroje
Věda, vzdělávání a školství
Média, společnost a životní styl