IMMOFINANZ AG: CPIPG nepodporuje výplatu dividendy za finanční rok 2021

Společnost IMMOFINANZ AG byla dnes svým primárním akcionářem, společností CPI Property Group SA (dále jen „CPIPG“) informována, že se druhá jmenovaná rozhodla nepodpořit na nadcházející řádné valné hromadě společnosti IMMOFINANZ návrh na rozdělení dividendy za finanční rok 2021. CPIPG navrhuje, aby představenstvo a dozorčí rada na valné hromadě rozhodly tak, že se rozvahový zisk uvedený v účetní závěrce společnosti IMMOFINANZ AG za finanční rok 2021 převádí v plné výši na nový účet.

CPIPG drží ve společnosti IMMOFINANZ podíl ve výši přibližně 77 %. Řádná valná hromada akcionářů se bude dne 12. července 2022 konat jako virtuální zasedání v souladu s Korporátním zákonem o pandemii COVID-19 a Korporátním nařízením týkajícím se pandemie COVID-19, v platném znění.

O společnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je společnost podnikající v oblasti komerčních nemovitostí, jejíž aktivity se zaměřují na segmenty maloobchodních a kancelářských nemovitostí na osmi klíčových evropských trzích: Rakousko, Německo, Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a region Jaderského moře. Její primární aktivity zahrnují správu a výstavbu nemovitostí, přičemž značky STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (maloobchod) a myhive (kancelářské nemovitosti) představují silný místní prvek a jsou synonymem kvality a excelentních služeb. Díky nové značce On Top Living vstupuje společnost IMMOFINANZ do segmentu udržitelného a dostupného bydlení. Realitní portfolio zahrnuje více než 220 nemovitostí v přibližné hodnotě 5,2 miliardy eur. Společnost IMMOFINANZ je kotována na burzách ve Vídni (kde je součástí tzv. leading ATX indexu) a ve Varšavě. Pro více informací prosím navštivte tyto stránky: https://www.immofinanz.com

Kontakt:

Pro další informace prosím kontaktujte:

Bettina Schragl

Ředitelka Oddělení firemní komunikace a vztahů s investory

communications@immofinanz.com

investor@immofinanz.com

.

Klíčová slova ČR-Rakousko-reality-služby-finance-IMMOFINANZ-Graffitti Networks Grafix

Stavebnictví, bydlení a reality
Služby, cestovní ruch