IMMOFINANZ AG: Změny v představenstvu

Po úspěšném završení povinné nabídky převzetí učiněné společností CPI Property Group vůči společnosti IMMOFINANZ se dnes dozorčí rada a členové představenstva Dietmar Reindl a Stefan Schönauer v souvislosti s touto změnou vlastnické struktury dohodli, že platnost jejich smluv jako členů představenstva skončí dne 8. června 2022. Dietmar Reindl a Stefan Schönauer budou nadále pracovat pro společnost jako poradci představenstva a dozorčí rady, a to do 31. prosince 2022.

Radka Doehring byla jmenována členkou představenstva v dubnu 2022 a přebírá agendu od Dietmara Reindla a Stefana Schönauera. Ti ji budou i nadále podporovat v její nové roli a budoucích projektech.

Dietmar Reindl zastával klíčové manažerské pozice ve společnosti IMMOFINANZ od roku 2012 a členem představenstva byl jmenován v květnu 2014. Stefan Schönauer je ve vedoucích pozicích této firmy od roku 2008 a v březnu 2016 byl jmenován finančním ředitelem.

Miroslava Grestiakova, předsedkyně dozorčí rady společnosti IMMOFINANZ:

"Děkujeme Dietmarovi a Stefanovi za jejich zásadní roli při transformaci společnosti IMMOFINANZ do pozice úspěšného hráče v oblasti komerčních nemovitostí na trzích, kde působí. Díky jejich nadšení a úsilí se IMMOFINANZ v těchto náročných časech stala velmi inovativní a ziskovou společností, která je navíc odolná vůči krizím."

Martin Němeček, místopředseda dozorčí rady společnosti IMMOFINANZ a výkonný ředitel společnosti CPI Property Group:

"Dietmar a Stefan ve své roli členů představenstva, spolu se svými obětavými podřízenými, stvořili vynikající realitní společnost. Tento velký úspěch upoutal pozornost CPI Property Group. Jsme hrdí na to, že jsme se stali hlavním akcionářem společnosti IMMOFINANZ. Rád bych poděkoval Dietmarovi a Stefanovi za to, že budou společnosti i nadále radit a přispívat svými zkušenostmi při realizaci budoucích projektů."

Dietmar Reindl:

"Vytváření, nové společnosti IMMOFINANZ" díky uskutečňování realitních řešení pro naše klienty po celé Evropě bylo hnacím motorem úspěchu v posledních letech. Dnes se specializujeme na zakládání a provozování realitních značek ve prospěch našich akcionářů. Pozice lídra na trhu nákupních parků v Evropě a průkopníka flexibilních kancelářských řešení, to jsou součásti úspěšného příběhu, dosaženého vysoce profesionálním týmem realitních expertů a tvořícího, novou společnost IMMOFINANZ. Jsem vděčný všem zúčastněným stranám, které mě a IMMOFINANZ na této cestě podpořily. Nyní nám skutečnost, že jsme součástí ještě větší realitní skupiny, otevírá nové příležitosti. Jsem si jistý, že budou realizovány a povedou k dosažení statutu přední realitní společnosti ve střední a východní Evropě, ne-li v celé Evropě!"

Stefan Schönauer:

"Po více než šesti velmi vzrušujících – a někdy také náročných – letech ve funkci člena představenstva společnosti IMMOFINANZ bych chtěl poděkovat zejména členům našeho skvělého týmu IMMOFINANZ za jejich tvrdou práci a úsilí. Bylo mi potěšením s vámi spolupracovat a přeji vám hodně úspěchů a vše nejlepší do budoucna. Společně jsme přeměnili IMMOFINANZ ve velmi ziskovou společnost, a to díky potlačení strukturální složitosti a vyřešení mnoha problémů, které pocházely z minulosti. Jsem hrdý na to, že mohu předat finanční řízení společnosti, která je držitelem stabilního ratingu vydaného agenturou S&P a která se může pochlubit velmi zdravou rozvahou s nízkou zadlužeností a ukazatelem FFO, jenž v posledních letech neustále roste. Děkuji všem zúčastněným stranám a obchodním partnerům za jejich podporu při dosahování těchto cílů. A nakonec bych chtěl říct, že věřím, že díky CPI Property Group má nyní IMMOFINANZ dlouhodobého hlavního akcionáře, který naši společnost povede do stabilní a úspěšné budoucnosti."

O společnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je společnost podnikající v oblasti komerčních nemovitostí, jejíž aktivity se zaměřují na segmenty maloobchodních a kancelářských nemovitostí na osmi klíčových evropských trzích: Rakousko, Německo, Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a region Jaderského moře. Její primární aktivity zahrnují správu a výstavbu nemovitostí, přičemž značky STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (maloobchod) a myhive (kancelářské nemovitosti) představují silný místní prvek a jsou synonymem kvality a excelentních služeb. Díky nové značce On Top Living vstupuje společnost IMMOFINANZ do segmentu udržitelného a dostupného bydlení. Realitní portfolio zahrnuje více než 220 nemovitostí v přibližné hodnotě 5,2 miliardy eur. Společnost IMMOFINANZ je kotována na burzách ve Vídni (kde je součástí tzv. leading ATX indexu) a ve Varšavě. Pro více informací prosím navštivte tyto stránky: https://www.immofinanz.com

ikona IMMOFINANZ Changes in the Executive Board

Pro další informace prosím kontaktujte:

Bettina Schragl

Ředitelka Oddělení firemní komunikace a vztahů s investory

communications@immofinanz.com

investor@immofinanz.com

ČTK ke zprávě vydává přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-Rakousko-reality-služby-personální-IMMOFINANZ-Graffitti Networks Grafix

Plzeňský (pm)

Stavebnictví, bydlení a reality