Poklad z České mincovny

Velmi zdařilý projekt investičních mincí Český lev a Orel z České mincovny není snad mezi sběrateli třeba představovat. Nedávno se mi podařilo koupit na Aukru unikátní chyboražbu dvouuncové stříbrné investiční mince Orel 2021.

Tato stříbrná investiční mince má hmotnost 2 oz, avšak byla u ní asi omylem použita raznice na minci zlatou 1 oz Orel 2021. Na lícní straně mince je uvedeno 1 oz Au 999,9 správně má být 2 oz Ag 999. Na druhé straně je uveden nominál 50 DOLLARS správě má být 5 DOLLARS. Emise stříbrných dvouuncových Orlů činí pouze 500 kusů. Tato chyboražba je v podstatě neplatnou investiční minci. Pořádně si prohlédněte stříbrné investiční mince Orel, třeba jste také majitelé sběratelského pokladu z České mincovny této unikátní vzácné chyboražby!

Kontakt:

prim49@seznam.cz

Klíčová slova ČR-hobby-měna-numismatika-firmy-Jiří Masopust

Média, společnost a životní styl
Finance, ekonomika