Společnost Clear Hydrogen UK vyrábí 5,000.000 kg vodíku denně pomocí Protonovy metody

Společnost Clear Hydrogen UK Ltd. (CHUK) s potěšením oznamuje rozšíření své dohody se společností Proton Technologies.

Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Celou zprávu si můžete prohlédnout zde: https://www.businesswire.com/news/home/20220424005124/en/

Společnost Proton má nejlevnější metodu výroby čistého vodíku, která je nejšetrnější k životnímu prostředí a nejlevnější metodou výroby vodíku.

Plán počítá s výrobou čistého vodíku ze stárnoucích britských ropných ložisek na moři a současně se sekvestrací obrovských množství CO2 jako pevného uhličitanu v rámci stejných systémů.

V roce 2021 investovali zakladatelé společnosti CHUK do společnosti Proton 3,7 milionu kanadských dolarů, aby získali licenci na výrobu 20 tun vodíku denně pro použití ve Velké Británii a Irsku. Dnes oznámené rozšíření je 250x větší, což dává předpokládanou celkovou hodnotu licence až 925 milionů CAD pro 5000 tun denně. Podmínky zahrnují, že 45% podíl ve společnosti CHUK připadne společnosti Proton, která bude týmu společnosti CHUK poskytovat zvýšenou technickou podporu a dohled nad řízením. Dva ze zakladatelů společnosti CHUK se rovněž stanou členy představenstva společnosti Proton.

Předseda společnosti CHUK Hertford King k tomu uvedl následující: "Těšíme se na pracovní místa a ekonomickou jistotu, kterou Spojenému království přinese využití nízkonákladové technologie společnosti Proton, uhlíkově negativní technologie, která využije zařízení, majetek, znalosti v oblasti offshore a lidi, kteří již podporují výrobu energie v oblasti pobřežních vod. Naším záměrem je, aby se společnost CHUK stala důležitou součástí úsilí Spojeného království o dosažení nízkouhlíkové energetické nezávislosti, a naše dohoda se společností Proton je velkým krokem, který nám pomůže tohoto cíle dosáhnout."

Předseda představenstva společnosti Proton Technologies Grant Strem řekl: "Naším posláním je rozšířit tuto nesmírně škálovatelnou technologii čisté energie po celém světě tak rychle, jak si to budeme moci dovolit. Rádi spolupracujeme s rozhodnými a schopnými skupinami, jako je CHUK, abychom naplnili dohody o odběru, které jsou již v pokročilém stadiu jednání. Přizpůsobení hardwarových řešení společnosti Proton pro použití na moři je v technických možnostech odborníků ve Spojeném království a toto partnerství se společností CHUK je dobrou zprávou pro životní prostředí a britskou ekonomiku obecně. Energetický sektor dosahuje ročně zhruba 10 bilionů dolarů. Očekáváme, že budeme vyrábět vodík s nižšími energetickými náklady než zemní plyn; důsledky této skutečnosti jsou značné."

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220424005124/en/

Pro další informace:

Hertford King

Hertford@proton.energy

nebo

Grant Strem

grant.strem@proton.energy

+1-403-467-1220

Zdroj: Proton Technologies

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova Británie-chemie-energie-ekologie-firmy-Proton Technologies