Společnost Bartek oznámila výstavbu největšího závodu na výrobu kyseliny jablečné a fumarové na světě

Projekt bude dokončen ve 4. čtvrtletí 2023 a zdvojnásobí stávající kapacitu společnosti

Společnost Bartek Ingredients zahájila výstavbu nejmodernějšího, vertikálně integrovaného závodu, který se stane největším výrobním závodem na výrobu kyseliny jablečné a fumarové pro potravinářské účely na světě. Po dokončení ve 4. čtvrtletí roku 2023 projekt v hodnotě 160 milionů dolarů zdvojnásobí kapacitu společnosti Bartek a upevní její pozici světového lídra ve výrobě kyseliny jablečné a fumarové.

Společnost Bartek očekává další expanzi na trhu a tato přidaná kapacita podpoří růst výroby kyseliny jablečné a fumarové na mnoho dalších let. Nové zařízení bude možné rozšířit i na výrobu nových produktů, jako jsou pufrovací a fortifikační soli a další objemy kyseliny jablečné a fumarové.

Výstavbu a projektování projektu vede celosvětově uznávaná inženýrská poradenská společnost WSP Global.

O společnosti Bartek Ingredients

Společnost Bartek Ingredients Inc. byla založena v roce 1969 a je předním výrobcem kyseliny jablečné, fumarové a maleinanhydridu. Společnost Bartek se sídlem ve městě Stoney Creek v kanadském Ontariu zaměstnává 150 lidí ve svých dvou výrobních závodech v jižním Ontariu. Závody společnosti Bartek jsou registrovány podle normy ISO 9001:2015. Společnost Bartek je rovněž držitelem certifikace BRC Global Standard for Food Safety a distribuuje do více než 40 zemí světa. Další informace o společnosti Bartek naleznete na adrese bartek.ca/.

O společnosti TorQuest Partners

Společnost TorQuest Partners byla založena v roce 2002 a je kanadským správcem fondů soukromého kapitálu. Společnost TorQuest spravuje vlastní kapitál v hodnotě více než 2 miliardy kanadských dolarů, investuje do středně velkých podniků a úzce spolupracuje s managementem na budování hodnoty. Více o TorQuest Partners se dozvíte na torquest.com/.

Zobrazit zdrojovou verzi na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220404005874/en/

Erin Robbins

MarketPlace

erin.robbins@market-pl.com

+1-314-366-3562

Zdroj: Bartek Ingredients Inc.

Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy.

(BW)

Klíčová slova USA-chemie-trh-Bartek

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Obchod, marketing