12h závod mopedů? Ne, letos to budou závody!

Ani letos nenechají pořadatelé 12hodinového vytrvalostního závodu Babett a jiných mopedů závodníky na holičkách. Letos se však nebude konat „pouze“ hodonínská 12hodinovka, ale pojede se celý seriál závodů. Steelring - Třinec, Slovakiaring – Orechová Potoň a Pánov u Hodonína. To jsou destinace, kde se sjedou desítky týmů a najezdí tisíce kilometrů. Veteráni Morava letos uspořádají tři dvanáctihodinové podniky již pátý rok po sobě.

Jak k této velkolepé myšlence uspořádat třídílný seriál vůbec došlo? "Chtěli jsme dvanáctihodinovku posunout zase o kousek dál a připravit pro závodníky a diváky nové výzvy. Jestli se nám to povedlo, to můžeme společně zhodnotit při jednotlivých závodech,“ dodává nadšeně ředitel závodu David Hlavatý. Úvodní závod celé série se uskuteční 30. 4. na Steel Ringu v Třinci. "Pro všechny závodníky je připravena moderní trať kombinující zajímavé technické pasáže s rychlými úseky, to vše korunováno na některých místech mírným převýšením. Areál skýtá skvělé zázemí pro týmy, doprovod i návštěvníky,“ komentuje první volbu David Hlavatý.

Druhý závod celé série se uskuteční v „zahraničí“, konkrétně na Motokárovém centru při Slovakia Ringu nedaleko Bratislavy. Směr Slovensko se zrak organizátorů již upíral vícekrát, ale až nyní se celá akce povedla vyvést z Česka. „Toto bude nejspíš nejrychlejší trať celé série. No a aby byla i trochu změna, tady pojedeme proti směru hodinových ručiček,“ komentuje druhý závod, který se uskuteční 9. července, David Hlavatý.

Tradiční závod na Pánově u Hodonína se uskuteční 3. září a uzavře celý letošní seriál. Tradiční a známý okruh tudíž nebude ani letos vynechán. "Nemohli jsme si dovolit vynechat náš 'domácí' povrch, se kterým se můžete seznámit i z našich webových stránek,“ dodává s úsměvem Hlavatý.

Celkově by se mělo zúčastnit závodů více než 60 posádek. Registrace závodníků je již spuštěna a startovní pole se rychle plní. "Nesetkali jsme se nikdy s takovým hladem po závodech. Během pár hodin jsme měli deset přihlášených týmů a podobným tempem pokračujeme i nyní. Což nás moc těší a podporuje v našem nadšení," dodává za organizátory David Hlavatý.

Poslední, čtvrtý ročník byl plně obsazený a týmy se každým rokem posouvají kupředu. Nejen rychlostně, ale také technicky či zázemím. "Na Pánově je to již taková tradice. Jsme moc rádi, že se týmy hlásí a chystají na závody již od zimy. S nadsázkou se dá říci, že jakmile jeden závod skončí, připravujeme se na další. Podobně to mají i některé závodní týmy. Sám jsem zvědavý s čím letošní týmy přijedou na start. Přece jen půjde o nové prostředí a my si slibujeme skvělou podívanou a sportovní výkony," dodává Hlavatý.

Více informací o celé sérii závodů můžete najít na www.zavodymopedu.cz.

ikona Rozhovor s organizátorem Davidem Hlavatým - 12 hodinový závod Babett 2022

Kontakt:

Veteráni Morava - David Hlavatý

E-mail: info@veteranimorava.cz

www.zavodmopedu.cz

fcb: https://www.facebook.com/zavodbabett/ (@zavodbabett)

Klíčová slova ČR-zábava-automoto-motocykly-Babetty-MOTOMAX

Jihomoravský (bn)

Auto-moto, doprava a stroje
Média, společnost a životní styl