Rodinná firma z Opavska vyrobila tisíce Ufonů

Létající talíře, UFO nebo Marťany chtějí občas lidé od rodinné firmy, která v Hrabyni na Opavsku pod značkou MoonChocolate vyrábí špičkové čokolády bean to bar - od bobu až po tabulku. Ve skutečnosti nedělá žádné UFO, ale čokoládové Ufonky. Všechno, co se v malé čokoládovně vyrobí, je nějak spojeno s Měsícem, Mléčnou dráhou a vesmírnými objevy. V nabídce je tak třeba Červený trpaslík, Moře hojnosti, Calypso, Vega nebo Galaxie Sombrero, čokoláda oceněná čerstvě dvěma hvězdami z prestižní mezinárodní soutěže Great Taste v Londýně. Ta je považována za potravinářského Oskara.

Ufonky, kterých se zatím vyrobilo zhruba 15 tisíc, skutečně vypadají jako miniaturní létající talíře. Sestaveny jsou do sérií - s malinami, ořechy, borůvkami anebo dokonce se slaným preclíkem. Ve výrobě MoonChocolate se Ufonky staly dalším produktem, který je jediný svého druhu v ČR. Tím prvním jsou Měsíční kameny ze specifické mléčné čokolády chutnající po skořici. Více o vesmírných čokoládách na www.moonchocolate.eu

Kontakt:

Eva Kijonková, mediální zastoupení, e-mail: eva.kijonkova@ek-media.com

Klíčová slova ČR-potraviny-firmy-MoonChocolate-EK Media

Moravskoslezský (ov)