CCTV+: Prezident Si navštívil před čínským Novým rokem severočínskou provincii Šan-si

Čínský prezident Si Ťin-pching je od středy na návštěvě v severočínské provincii Šan-si, kde se seznamuje s životem místních lidí před svátky jara neboli čínským Novým rokem.

Si, který je zároveň generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny, navštívil obyvatele dvou vesnic v prefektuře Lin-fen v jejich domovech a zhlédl postup rekonstrukce oblastí zasažených loňskými záplavami i místních prací na obnově zemědělství, zajištění přístupu obyvatel k vytápění v zimním období, upevňování a rozšiřování úspěšných programů proti chudobě a pokračující revitalizaci venkova.

Návštěvy řadových občanů – zejména znevýhodněných skupin – před svátky jara, které představují nejvýznamnější událost čínského kalendáře a příležitost k rodinným setkáním, jsou již po 10 let osobní tradicí prezidenta Si Ťin-pchinga.

V letošním roce připadají svátky jara na 1. února.

Odkaz: https://youtu.be/IhgaxxRcvWg

Video - https://www.youtube.com/watch?v=IhgaxxRcvWg

KONTAKT: Admin PR, pr@cctvplus.com, +86-010-83949817

Klíčová slova Čína-záplavy-prezident-CCTV+