Tisková konference k mezinárodní misi na Balkáně: Hrozí Evropě válka na Balkáně?

Vzhledem k vysoké pravděpodobnosti konfliktu mezi zeměmi NATO a Ruskou federací se jakýkoli místní konflikt okamžitě mění v nebezpečnou globální konfrontaci s bezprostředními dramatickými důsledky.

Evropská veřejnost, která sleduje rostoucí napětí na hranicích mezi Ukrajinou a Běloruskem, věnuje jen malou pozornost neméně dramatickému vývoji, k němuž v současnosti dochází v Bosně a Hercegovině a v neuznané Republice Kosovo.

Úvodní slovo přednese senátor PČR Jaroslav Doubrava.

Novináři z Polska Agnieszka Piwarova a Piotr Jastrzębski a za Českou republiku Roman Blaško, kterým se během jejich návštěvy Balkánu podařilo komunikovat s obyvateli a úřady v neuznaném Kosovu a Republice Srbské (Bosna a Hercegovina), budou na tiskové konferenci hovořit o současném vývoji na Balkáně i o vyhlídkách na vyostření konfliktu v období globální politické nestability. Dále bude představen nový projekt zvaný Milosrdný Anděl.

Tisková konference se uskuteční v pátek dne 17. 12. 2021 od 12.00 hodin v Praze na Senovážném náměstí 23, zadní trakt místnost č. 254 ve II. patře zadního traktu. Informace na recepci.

major v.v. Ján HERÁK, místopředseda

Asociace VOJÁCI PROTI VÁLCE, z. s.

Kontaktní osoba:

Roman Blaško

romanblasko@seznam.cz

Klíčová slova ČR-Srbsko-diplomacie-média-Asociace Vojáci proti válce

Politika, veřejná správa a soudy
Média, společnost a životní styl