Čínské město Liao-čcheng navázalo přátelské vztahy a spolupráci s městem Paks v Maďarsku

Dne 8. prosince se uskutečnila konference hospodářské, obchodní a kulturní výměny mezi Čínou (Liao-čcheng) a Maďarskem 2021 a podpisová ceremonie navázání přátelských a kooperativních vztahů mezi městy Liao-čcheng a Paks. Slavnostní ceremonie se prostřednictvím videopřenosu zúčastnili zástupci maďarského velvyslanectví v Číně, čínského velvyslanectví v Maďarsku, Maďarské agentury pro rozvoj exportu, Úřadu zahraničních věcí provincie Šan-tung a města Paks. Osobně se ceremonie zúčastnila a projev přednesla Li Changping, zástupkyně tajemníka strany a starostka města Liao-čcheng.

Prostřednictvím videopřenosu pronesl na ceremonii projev také maďarský velvyslanec v Číně Mate Pesti. Mezi dalšími řečníky byli vedoucí politické sekce čínského velvyslanectví v Maďarsku Liu Zhenhua, zástupce ředitele Úřadu zahraničních věcí provincie Šan-tung Li Yongsen, starosta města Paks Szabo Peter, čestný poradce pro zahraniční ekonomiku Maďarska a čestný občan města Liao-čcheng Laszlo Krisar, kulturní a vzdělávací referent maďarského velvyslanectví v Číně a zástupce ředitele Lisztova institutu – Maďarského kulturního centra v Pekingu Adam Daniel a předseda maďarské společnosti Wink Group Huang Chenfeng. Ve svých projevech gratulovali všichni řečníci k navázání přátelských a kooperativních vztahů mezi městy Liao-čcheng a Paks a vyjádřili naději, že obě města využijí této příležitosti k realizaci potenciálu spolupráce, navážou hlubší pragmatickou součinnost ve větším měřítku a vyvinou úsilí k dosažení oboustranného prospěchu a všeobecně prospěšných výsledků, uvádí informační kancelář městské správy Liao-čchengu.

Li Changping poděkovala jménem městského výboru strany a městské správy Liao-čchengu hostům a přátelům za jejich dlouhodobý zájem a podporu projevované městu Liao-čcheng a krátce město představila. Uvedla, že navázání přátelských vztahů a spolupráce mezi oběma městy otevřelo novou kapitolu vzájemného prospěchu, oboustranně výhodné spolupráce a společného rozvoje. Zároveň partnerským městům popřála, aby dokázala využít této příležitosti k dosažení větších úspěchů prostřednictvím rozšíření spolupráce, posílení vzájemné komunikace a podpory personálních výměn.

Na slavnostním ceremoniálu podepsali Li Changping a Szabo Peter jménem svých měst dohodu o navázání přátelských a kooperativních vztahů. Společnost Liaocheng Techgong Health Science and Technology Co. Ltd. darovala městu Paks 30.000 respirátorů evropského standardu FFP2. Společnost Mingshang Trading Company pak podepsala řadu dohod s maďarskou společností Wink Group a maďarským vinařstvím Cathedral Winery.

Odkazy na obrazové přílohy:

Odkaz: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=410543Popisek: Scene of the signing ceremony

Odkaz: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=410550Popisek: The Hungarian Ambassador to China Mate Pesti made a speech.

Odkaz: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=410551Popisek: Laszlo Krisar, Honorary Citizen of Liaocheng City, delivered a speech.

Odkaz: http://asianetnews.net/view-attachment?attach-id=410552Popisek: Společnost Liaocheng Techgong Health Science and Technology Co. Ltd. darovala městu Paks 30 000 respirátorů evropského standardu FFP2.

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/1707322/1_Signing_ceremony.jpg

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/1707321/2_Ambassador.jpg

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/1707320/3_Honorary_Citizen.jpg

Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/1707319/4_Donation.jpg