OCENĚNÉ IT ŘEŠENÍ PRO JEDNOTNÉ ÚČETNÍ VÝKAZNICTVÍ EU

Sophia Solutions, ve spolupráci se společností Amana, přichází na český a slovenský trh s unikátním řešením, jak se snadno vypořádat nejenom s přípravou a zveřejňováním výročních zpráv, ale i se souborem regulačních pravidel v rámci elektronického účetního výkaznictví EU (ESEF).

Unikátní IT řešení SmartNotes + ESEF XBRL Tagger, od společnosti Amana, získalo ocenění v redakční anketě magazínu BUSINESS IT „Pozoruhodný produkt 2022“ pro oblast Disclosure Managementu.

Již od 1. ledna 2020 jsou emitenti kótovaní na regulovaných trzích EU, v rámci jednotného formátu elektronického účetního výkaznictví ESEF, povinní své konsolidované účetní závěrky připravit a zveřejnit v elektronické podobě ve formátu XBRL, a to v souladu s technickými standardy vydanými Evropským orgánem pro cenné papíry a trhy - ESMA.

Společnost Sophia Solutions, s.r.o., dlouholetý IT hráč na českém a slovenském trhu, spolu se svým významným evropským partnerem, společností AMANA Consulting GmbH, nabízí dostupné a rychlé řešení všem firmám, kterých se regulatorika ESEF týká. Společnost AMANA má od počátku spuštění tohoto povinného formátu, tedy od 1. ledna 2020, za sebou již mnoho úspěšných implementací, a to především u velkých společností ze západoevropského trhu. O tyto zkušenosti se nyní opírá i Sophia Solutions, s.r.o., která společnost AMANA zastupuje v České a Slovenské republice.

O společnosti Sophia Solutions, s.r.o.:

Společnost Sophia Solutions působí na českém a slovenském trhu již od roku 2002. Jejím výhradním zaměřením je poskytování řešení založených na informačních systémech používaných pro podporu řízení a rozhodování. Sophia Solutions dodává produkty a služby především v následujících oblastech: datové sklady, reporting, analýza dat včetně analýzy velkých nestrukturovaných dat (Big Data), Corporate Performance Management, Human Capital Management a také správu a digitalizace dokumentů.

O společnosti AMANA Consulting, GmbH:

AMANA (AMANA Consulting GmbH) patří mezi evropské leadery v segmentu vývoje inteligentních softwarových systémů pro oblast daní, regulatorního reportingu, XBRL a leasingu. Mezi taková řešení patří například Global Tax Center nebo software pro přípravu komplexních reportů a dokumentů SmartNotes.

.

Klíčová slova ČR-EU-služby-počítače-daně-firmy-Sophia Solutions

Služby, cestovní ruch
Politika, veřejná správa a soudy