SodaStream se zavázal k transparentnosti uhlíkové stopy

Globální lídr ve výrobě perlivé vody získal prestižní certifikaci organizace Carbon Trust. Označení uvedené na výrobnících má za cíl zjednodušit spotřebiteli jeho nákupní rozhodnutí s ohledem na trvalou udržitelnost.

Společnost SodaStream oznámila, že údaje o uhlíkové stopě, certifikované organizací Carbon Trust, budou nově uvedené na nejprodávanějším výrobníku perlivé vody SPIRIT. Označení, díky kterému se spotřebitel může při nákupu výrobku rozhodovat i s přihlédnutím k jeho dopadu na životní prostředí, by v nadcházejících měsících mělo být postupně uvedené i na ostatních výrobnících SodaStream.

Uhlíková stopa je uznávané kvantifikovatelné měřítko dopadu na životní prostředí, spojené s bojem proti nechtěným klimatickým změnám. Carbon Trust vyžaduje proces opakované certifikace ve dvouletých intervalech. Obdrží ji pouze ta společnost, která se zároveň zaváže uhlíkovou stopu certifikovaného produktu nadále snižovat. Karin Schifter-Maor, CMO SodaStream Global, sdílela zprávu o obdržené certifikaci právě v minulém týdnu, kdy se konalo setkání světových lídrů na konferenci OSN ke klimatickým změnám v Glasgow.

Nezávislá organizace Carbon Trust poskytuje odborné poradenství předním společnostem na celém světě. Už více než 20 let radí v oblasti udržitelnosti a snižování uhlíkových emisí. Měří a certifikuje také environmentální vliv organizací, dodavatelských řetězců a produktů.

Společnost SodaStream jde v oblasti ochrany životního prostředí příkladem dlouhodobě. Zákazníkům nabízí nový způsob přípravy a konzumace nápojů. Používáním jediného výrobníku perlivé vody SodaStream je možné ušetřit tisíce plastových lahví. Na světový Den Země 2021 se společnost zavázala, že do roku 2025 sníží objem plastových lahví na jedno použití téměř o 72 miliard. Uhlíková transparentnost se stala jejím dalším závazkem.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-voda-ekologie-firmy-SodaStream-Phoenix Communication

Zemědělství, životní prostředí