PORR postaví novou dominantu Berlína

Společnost PORR získala zakázku na generálního dodávku stavby věže ABC Tower na náměstí Alexanderplatz v Berlíně

Společnost PORR rozšířila své portfólio v oblasti pozemního stavitelství v Německu o další velký projekt. Získala zakázku na generálního dodávku stavby věže ABC Tower na náměstí Alexanderplatz v Berlíně. Tento impozantní projekt bude druhou největší budovou v Berlíně a jeho hodnota přibližně 240 mil. EUR z něj činí největší individuální zakázku v oblasti pozemního stavitelství v historii společnosti PORR. Výstavba má trvat celkem 41 měsíců.

“V celé Evropě jsme známí svými zkušenostmi v oblasti pozemního stavitelství, o to více nás těší, že můžeme realizovat novou dominantu Berlína v podobě ABC Tower. Skvělý projekt, který jsme opět získali díky našemu komplexnímu přístupu – vše z jedné ruky," řekl Karl-Heinz Strauss, CEO společnosti PORR.

Společnost PORR se svou dceřinou společností Stump-Franki již vybudovala stavební jámu a provedla s tím související těsnicí a základové práce. Po úspěšném dokončení všech základových prací v průběhu měsíce září je nyní k dispozici pevný základ pro stavbu druhé nejvyšší věže v Berlíně. Největší výzvou je vzhledem k velikosti stavby velmi složitá stavební logistika. Díky rozsáhlým pracovním přípravám a optimalizaci v úzké koordinaci s obyvateli a úřady se ale podařilo vypracovat komplexní logistickou koncepci.

Nejlepší poloha ve městě s optimální kombinací využití

150 m vysoká obytná věž navržená architektonickou kanceláří O&O Baukunst zaujme svými 39 podlažími a podlahovou plochou 42.000 m2 v jedné z nejlepších lokalit Berlína. Konstrukce fasády spojuje čtyři výškové stupně a díky propojení zavěšené fasády z betonus velkými prosklenými plochami dosahuje maximální možné průhlednosti objektu a slouží jako zvláštní, z dálky viditelný, akcent.

ABC Tower nabízí rozmanitý koncept kombinovaného využití a nachází se v pěší vzdálenosti od jedné z největších stanic berlínského metra. Kromě nákupního centra umístěného ve čtyřech podzemních podlažích, fitness a moderních kanceláří, zde bude k dispozici 303 mikrobytů až do 22. patra, technické patro a SKY lounge. Nad nimi se nachází 74 exkluzivních a luxusních bytů. Věž je součástí urbanistického projektu "Alexanderplatz Berlin" a jako první výšková budova na náměstí získá charakter majáku, zmodernizuje veřejný prostor a výrazně zvýší kvalitu bydlení místních obyvatel.

Obrázky v plném rozlišení naleznete na: https://porr.cz/cs/media/informace-pro-tisk/informace-pro-tisk/news/porr-postavi-novou-dominantu-berlina/?utm_source=E-Mail&utm_medium=press_release&utm_campaign=Project

Kontakt:

Milena Ioveva