Vychází první Ročenka českého facility managementu

- Ročenka přináší vůbec první pohled na roční vývoj facility managementu (FM) v České republice

- Publikace mapuje situaci na dynamicky se měnícím trhu a přináší expertní pohledy na trh FM

- Popisuje trendy, shrnuje data a přehled českého trhu

Od roku 2000, kdy se skupina nadšenců pracujících ve správě a údržbě budov připojila ke světové asociaci IFMA, se v oboru FM mnoho změnilo. „V této Ročence jsme zachytili pohledem členů IFMA CZ rámcový obraz toho, co se odehrálo v pandemickém roce 2020. Data a analýzy shromážděné v této Ročence v některých ohledech přesahují také do roku 2021, a dávají tak velmi kompaktní pohled na český trh facility managementu. Tato Ročenka vychází při příležitosti konání Týdne facility managementu 2021 IFMA CZ,“ komentuje vydání publikace Ing. Jiří Knap, prezident této asociace.

Již více než rok trvající omezení způsobená epidemií koronaviru ukázala, jak moc důležitý je obor facility managementu a jak komplexní obor FM představuje. Poslední rok byl pro všechny v oboru FM hodně hektický a náročný. Na druhou stranu si ale mnoho společností a jejich top management uvědomilo, jak potřebné je mít dobrého facility manažera ve svém týmu. Řešení problémů souvisejících s údržbou objektů, jejich provozem, ale i ochranou zaměstnanců bylo v době pandemie o to složitější. IFMA CZ jako asociace FM odborníků, která je na trhu více než dvacet let, usiluje o vytváření moderního pracovního prostředí, o zlepšení kvality pracovního prostředí zaměstnanců (wellbeing) a také o zvyšování produktivity hlavních činností. „V asociaci vytváříme inspirativní prostor, kde vše o facility managementu najdete na jednom místě. Svoji energii vkládáme do vzdělávání a sdílení znalostí a zkušeností. Je pro nás klíčové rozšiřovat členskou základnu o odborníky i nadšence, kteří umí a chtějí poradit ostatním. Podporujeme vzájemnou komunikaci mezi členy naší asociace a veřejností,“ říká Ing. Jiří Knap, prezident IFMA.

Publikace je dostupná v tištěné podobě, má rozsah 88 stran, formát A4 a její cena je 400,- Kč. Objednat lze na http://www.ifma.cz

Kontakt: radek@idealab.cz

Klíčová slova ČR-reality-trendy-služby