Společnost Austrotherm realizuje akvizici českého výrobce EPS, firmy DCD IDEAL

Společnost Austrotherm realizuje akvizici českého výrobce EPS, firmy DCD IDEAL.
Foto: Austrotherm

Společnost Austrotherm realizuje akvizici českého výrobce EPS, firmy DCD IDEAL. Foto: Austrotherm

Klaus Haberfellner, jednatel skupiny Austrotherm, koupí DCD IDEAL obsazuje poslední dosud neobsazenou lokalitu na hlavních trzích firmy Austrotherm ve střední a východní Evropě, čímž posiluje pozici společnosti Austrotherm na trhu.
Foto: Austrotherm

Skupina Austrotherm, která je předním poskytovatelem řešení v oblasti tepelné izolace, šetrných ke klimatu a působí ve střední a východní Evropě, úspěšně realizovala akvizici českého výrobce izolací, firmy DCD IDEAL spol. s r.o., a to ze 100 %. Strany se dohodly, že nezveřejní kupní cenu.

„Koupí DCD obsazujeme poslední dosud neobsazenou lokalitu na našich hlavních trzích střední a východní Evropy, čímž posilujeme pozici firmy Austrotherm na trhu. Jak DCD, tak Austrotherm jsou úspěšné rodinné firmy, které jsou velmi dobře kompatibilní, pokud jde o jejich firemní kulturu. Převzetí DCD podporuje strategii pokračujících investic do našich klíčových produktů EPS a XPS. Těší nás, že můžeme rozšířit naši nabídku produktů šetrných ke klimatu pro naše zákazníky, že můžeme nyní našim zákazníkům v České republice dodávat EPS i XPS a nabídnout jim tak ještě lepší služby,“ uvedl Klaus Haberfellner, jednatel firmy Austrotherm GmbH, v souvislosti s úspěšným dokončením akvizice společnosti.

Informace o společnosti DCD IDEAL spol. s r.o.

Firma DCD IDEAL spol. s r.o. je v České republice jedním z předních výrobců polystyrenových izolačních materiálů pro stavebnictví a provozuje závody ve Slavětíně a Dyníně. Slavětínský závod zahájil výrobu izolačních EPS desek už v roce 1974 a je jedním z průkopníků v oblasti izolací v České republice. V roce 2013 došlo k odkupu ze strany managementu (management-buy-out), který z pozice vlastníků společnosti v posledních letech výrazně investoval do automatizace a výroby šetrné z hlediska zdrojů v obou lokalitách.

O společnosti Austrotherm

Skupina Austrotherm dosáhla ve finančním roce 2020 obratu 343 milionů eur a k 31. prosinci 2020 zaměstnávala celkem 1 100 zaměstnanců. Skupina Austrotherm, která je v rakouském rodinném vlastnictví, v současné době disponuje celkem 25 lokalitami pro výrobu izolačních materiálů ve 12 zemích. Společnost, která je průkopníkem v oblasti izolací, má své ústředí ve Wopfingu a závody v Pinkafeldu a Purbachu a také v České republice. Její další podniky se nacházejí v Bosně a Hercegovině, v Bulharsku, Německu, Chorvatsku, dále v Polsku, Rumunsku, Srbsku, na Slovensku, v České republice, v Maďarsku a v Turecku. Skupina Austrotherm je součástí holdingu Schmid Industrieholding.

V případě jakýchkoli dotazů kontaktujte:

Austrotherm GmbH

Jednatel Mag. Klaus Haberfellner