Unikátní kulturní projekt na tvrzi na Strakonicku: nové kino, divadlo a dílny pro umělce a umělkyně a také muzeum

Tvrz v Mladějovicích ožije díky fondům EHP

Tvrz v roce 2009 Tvrz v roce 2010

Tvrz v Mladějovicích ožije díky fondům EHP.

Srdečně vás zveme na tiskovou konferenci, která se uskuteční ve středu 3. listopadu 2021 od 10.00 hod. v prostorách tvrze Mladějovice na níže uvedené adrese, kde probíhá rozsáhlá rekonstrukce v rámci projektu "Rekonstrukce tvrze Mladějovice“ za podpory Fondů EHP (2014-2021), ministerstva kultury, Jihočeského kraje a občanského sdružení na kulturní centrum a muzeum.

Představíme Vám ve zkratce dosavadní historii tvrze, budoucí projekt, náplň kulturního centra a zahrady, včetně jeho vybavení, a dále představíme naše partnery.

Program doplní výstava prací a činnosti našich partnerů a na závěr vystoupí místní Dudácká kapela ZUŠ Strakonice.

Na tiskovou konferenci přislíbil účast velvyslanec Norského království v ČR jeho excelence p. Robert Kvile, zástupci odboru Mezinárodních vztahů MF, zástupci MK, představitelé místní a krajské samosprávy a zástupci našich partnerů z ČR.

Ve tvrzi je slabý mobilní signál, ale je k dispozici připojení na internet a pevná telefonní linka.

Doufáme, že se stávající epidemiologická situace nezhorší, a že akci budeme moci pořádat bez vládních omezení.

Za Občanské sdružení pro záchranu a konzervaci kulturní památky Panský dvůr a bývalé tvrze Mladějovice (OSTM)

manželé Durychovi

Lucie Durychová a Bernard Durych

e-mail: bdurych@gmail.com

Adresa tvrze Mladějovice

Mladějovice 1, 386 01, Strakonice

GPS : 49.2270522N, 14.0531528E

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-památky-kultura-OSTM-tvrz Mladějovice

Jihočeský (cb)