Společnost Al Dahana informuje o rozhodnutí dubajského soudu: společnost Nissan Motor Co a její pobočka na Blízkém východě byla usvědčena, že po celé desetiletí odkláněla zisky svého obchodního partnera, společnosti Al Dahana, a nyní prohrála soudní spor o přibližně 1,3 miliardy dirhamů

Společnosti Nissan Motor Co. Ltd. a Nissan Middle East musí na základě průlomového rozhodnutí dubajského soudu zaplatit více než 1,3 miliardy dirhamů (včetně úroků) společnosti Al Dahana FZCO.

Žaloba, která byla poprvé podána 4. července 2019, se týkala náhrady škody způsobené porušením smlouvy ze strany společnosti Nissan, její dceřiné společnosti Nissan Middle East a dvou jmenovaných vrcholových manažerů. Dubajský soud prvního stupně 29. září 2021 vydal rozsudek, kterým společnosti Nissan nařídil, aby zaplatila společnosti Al Dahana více než 1,3 miliardy dirhamů včetně úroků.

Po přezkoumání předložených důkazů rozsudek potvrdil dubajský soud pro naléhavé případy a 4. října 2021 vydal předběžný příkaz k obstavení zboží, movitého majetku a bankovních účtů obou žalovaných společností a vyčíslil jejich dluh taktéž na přibližně 1,3 miliardy dirhamů včetně úroků.

Nasser Watar, generální ředitel společnosti Al Dahana Group, k přelomovému rozsudku uvedl: „Společnost Al Dahana považuje verdikt za adekvátní a ráda by poděkovala dubajským soudům za jejich nestranné a spravedlivé rozhodnutí. Cítíme se vyslyšeni a věříme, že tento případ otevře cestu i dalším regionálním společnostem, aby se domáhaly spravedlnosti."

KONTAKT: Daniela Sanchez, dsanchez@aldahana.com

Klíčová slova SAE-soud-automoto-Nissan-Al Dahana