Vincentka gratuluje komunitnímu centru Kampa

Dne 10. 10. 2021 oslaví Komunitní Centrum Kampa (KC Kampa) 15. výročí od otevření mateřského centra v historickém srdci Prahy. Jedním z gratulantů je společnost, která nedávno oslavila 200 let výročí čerpání věhlasné minerální vody Vincentka do skla. Nabízí se otázka, co spojuje tyto na první pohled nesouvisející organizace a události?

Jedním z dobrých důvodů je, že se v minulosti obě angažovaly v soutěži o cenu Bona Via, udílené těm, kdo jsou na dobré cestě a pomáhají druhým. Obě přišly s inspirativními příběhy malých a středních firem, které svou činností ve spolupráci s místní komunitou mění své okolí a společnost k lepšímu.

Dalším, a to velmi silným, hlavním spojujícím motivem, je skutečnost, že v centru pozornosti obou organizací jsou maminky s dětmi. Vincentka se svým portfoliem výrobků z krystalicky čistého třetihorního moře pečuje o zdraví maminek a dětí. Minerální voda, spreje a pastilky nebo sirupy pečují o horní a dolní dýchací cesty, působí jako prevence proti chřipkám a nachlazením a posilují imunitu.

Komunitní centrum pečuje o maminky s dětmi ve velmi širokém spektru činností, který kromě vedení k péči o zdraví, hlídání dětí zahrnuje vzdělávací a tvůrčí workshopy, besedy, přednášky, koncerty, víkendové divadlo, rozvoj vztahu k hudební i výtvarné tvořivosti nebo ke vztahu k přírodě.

Oslavy 15. výročí KC Kampa se budou konat v komunitní zahradě, která byla založena v roce 2018 a letos rozšířena o záhony, o populární pěstitelskou zónu. Součástí zahrady se od roku 2019 stal také další zdravotní element, který je s Vincentkou spřízněn, a to je sousedská sauna.

Část oslav proběhne také v blízké Salla Terrena – domečku na Kampě, který se stal tradičním místem koncertů, besed, výstav i výtvarných dílen. Dovolujeme si Vás co nejsrdečněji na oslavu 15. výročí založení KC Kampa pozvat. Bohatý program zahrnuje taneční, pěvecká i orchestrální vystoupení. Program začne v neděli 10. 10. 2021 od 14:00 v zahradě Komunitního centra. Podrobné informace i program najdete na www.kckampa.eu.

Přijďte se podívat, jak se dá v turistickém centru Prahy zachovat a vytvářet prostor přívětivý pro místní občany. Přijďte se podívat, co všechno se dělá v KC Kampa pro to, aby Malá Strana zůstala místem, kde se lidé stále zdraví.

Vincentka si považuje za čest být součástí oslav významného výročí založení KC Kampa.

Kontakt:

Barbara Šabachová, výkonná ředitelka KC Kampa

e-mail: barbara.sabachova@kckampa.eu

Ladislav Kopecký, e-mail: komunikace@vincentka.cz

Klíčová slova ČR-nápoje-zdraví-trh-rodina-firmy-Vincentka-KC Kampa

Potraviny, gastronomie
Obchod, marketing
Média, společnost a životní styl