Vinaři zahrnuli do obnovy zámku v Bzenci Galerii pocitů

Interaktivní evropské muzeum vína a centrum kultury, které by mohlo vzniknout z chátrajícího bzeneckého zámku, získalo konkrétní podobu. Zámecké vinařství Bzenec a společnost Art Consultancy právě dokončily poslední část projektu. Tou je "Emotion Galery" (Galerie pocitů) – místo spjaté s emocemi Bzenčanů ve vztahu k zámku.

"Jsme připraveni vepsat do zámku nesmazatelnou stopu všech více než čtyř tisíc bzeneckých obyvatel. Všichni, kteří o to budou stát, by mohli mít do interiéru zámku navždy vsazenou osobitě ztvárněnou kachli. Tu by si každý mohl vytvořit ve specializované keramické dílně. Kachle by byly použity k obkladu některých ploch a stěn zámku. Detaily se budou ještě ladit, ale už nyní můžeme říct, že Emotion Galery by se stala trvalou součástí expozic a v jednom křídle předzámčí by mohla být dominantním prvkem výzdoby. Když budete zámkem procházet, budou tu všichni Bzenčané vždycky s vámi,“ uvedl Tomáš Skalík, kreativní ředitel Art Consultancy. Námět vzešel z veřejné debaty.

Kontakt:

Tomáš Skalík, skalik@artconsultancy.eu