Lenovo představilo nová zařízení a bezdrátový systém Project Unity

Společnost Lenovo představila nové tablety, notebooky a monitory v rámci každoročního veletrhu Tech World 2021, který proběhl on-line 8. září 2021. Největší výrobce počítačů přihlíží k nástupu éry hybridního fungování a jde vstříc uživatelům s lehkými a výkonnými produkty pro pracovní i domácí prostředí. Jednou z novinek je bezdrátový systém Project Unity, který má za cíl sjednotit fungování všech používaných zařízení.

Odolné a lehké notebooky Lenovo Yoga

Prémiovou produktovou řadu Lenovo Yoga rozšiřuje ultra lehký 14palcový OLED notebook Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, který je aktuálně nejlehčím zařízením ve své kategorii a díky kvalitnímu displeji, rychlému nabíjení a výbavě je jako stvořený pro uživatele s aktivním životním stylem. Druhým nováčkem je 16palcový ultra štíhlý Lenovo Yoga Slim 7 Pro. Notebook ukrývá extrémní výkon a digitální tvůrci ocení při práci řadu vylepšení, včetně certifikace pro ochranu očí proti modrému světlu. Oba notebooky nabízejí operační systém nové generace Windows 11.

Pozornost si také vyžádal IdeaPadTM Duet 5 Chromebook, jak název napovídá jedná se o notebook 2v1 vybavený systémem Google Chrome. Chromebook je ideální pro milovníky pohodlí, kteří dávají přednost univerzálnosti a přepínání mezi více režimy. Dodává se s dotykovým ovládáním, podporou pera, klávesnicí a stojánkem. Při sledování filmů vás rozhodně potěší technologie OLED displeje, který vyzařuje o 70 procent méně modrého světla, což výrazně pomáhá snížit namáhání očí.

Tablety s ultra rychlým připojením

Lenovo ukázalo na akci kromě nových počítačů i dva tablety řady P, které se vyznačují stylovým zpracováním, vynikající konektivitou a všestranností. S tabletem Lenovo Tab P12 Pro má premiéru zcela nový bezdrátový systém Project Unity, který umožňuje efektivně rozšířit pracovní plochu o další monitor a využívat více aplikací najednou. Tablet s 5G připojením Lenovo Tab P11 5G pak otevírá dveře k rychlému připojení všem, kteří se vracejí do škol, kanceláří a rádi si během cestování pustí video nebo seriál.

Hybridní práce je aktuálním tématem a podle průzkumu společnosti Lenovo až 88 % respondentů očekává, že budou alespoň částečně pracovat z domova, což vyžaduje maximální efektivitu práce. Proto Lenovo představuje i výkonné monitory na práci a hraní her jako ThinkVision P27u-20, který je určen pro efektivní multitasking a se zaměřením na snazší a intuitivnější uživatelské prostředí. Naopak pro filmové zážitky a jiné aktivity se hodí monitory Lenovo G27e-20 a Lenovo G24e-20, které díky technologii slabého modrého světla šetří vaše oči. Monitory jsou ideální pro studenty a hráče, kteří chtějí vysokou kvalitu za přívětivou cenu.

Klíčová slova ČR-Čína-počítače-trh-Lenovo

IT, telekomunikace