Finanční výsledky IMMOFINANZ v ČR - 1.-2.Q 2021

K červnu 2021 portfolio nemovitostí společnosti IMMOFINANZ v České republice představuje 11,2% celkového portfolia společnosti a obsahuje 21 nemovitostí v účetní hodnotě 572,7 milionu eur. Portfolio se dělí na 7 administrativních budov (13,8% celkového portfolia existujících administrativních budov) a 13 maloobchodních nemovitostí (10,5% celkového portfolia existujících maloobchodních nemovitostí). V 1.-2. čtvrtletí roku 2021 zůstala míra obsazenosti českého portfolia stabilní, a to na vysoké úrovni 96,1%. Příjmy z pronájmů v České republice vzrostly o 1,5% na 14,9 milionu eur, což představuje zhruba 10,3% příjmů z pronájmu celé skupiny.

IMMOFINANZ za první pololetí roku 2021 vykazuje výsledky s výrazným nárůstem příjmů – úspěšný růstový trend bude pokračovat.

Společnost IMMOFINANZ generovala během prvního pololetí silný růst hospodářského výsledku a čistého zisku. Rozšíření portfolia prostřednictvím akvizic v Bukurešti a Itálii v posledních měsících bude pokračovat: projekt akvizic a rozvoje přesahuje objem jedné miliardy eur.

• Vysoká výkonnost s čistým ziskem 228,6 milionu eur

• Úspěšný krizový management v turbulentním období vede k zásadnímu zlepšení hospodářského výsledku o 73% na 103,3 milionu eur

• Ukazatel FFO 1 dosahuje úrovně 64,4 milionu eur a překonává předkrizovou úroveň roku 2019

• Ukazatel EPRA NTA na akcii vzrostl od začátku roku o 7,8% na 30 eur

• Do roku 2024 plánovány akviziční a developerské projekty ve výši 1 miliardy eur

• Doporučení ohledně dividend za fiskální rok 2020 vydané pro řádnou valnou hromadu, konanou dne 19. října 2021, bude zvýšeno na 0,75 eura na akcii

„Silný rozvoj našeho podnikání a portfolia v první polovině roku 2021 podtrhuje vynikající pozici našich realitních produktů jak v době krize, tak v následujících letech, jakož i naši průkopnickou roli v Evropě – to vše s ohledem na naši vysokou kvalitu, flexibilní řešení myhive office a postavení předního evropského provozovatele nákupních parků. Na tomto základě hodláme, jakožto jedna z hlavních evropských realitních společností, pokračovat v růstovém kurzu a plánujeme do roku 2024 akvizice a developerské projekty za více než jednu miliardu eur,“ uvádí Dietmar Reindl, provozní ředitel společnosti IMMOFINANZ. Plány zahrnují další rozšíření stávajících tříd aktiv o koncept myhive ve Vídni a v hlavních městech klíčových zemí. Portfolio nákupních parků STOP SHOP se rozroste ze zhruba 100 na 140 míst, přičemž tato expanze bude zaměřena na Itálii a Chorvatsko, střední a východní Evropu a selektiv ně také na západní Evropu.

ikona IMMOFINANZ with strong earnings plus for the first half-year successful growth course will be continued

ikona Top on STOP - IMMOFINANZ rozšiřuje své portfolio o dostupné bydlení

Kontakt:

Pro komunikaci v České republice:

Martina Jašková, ředitel PR a mediálních vztahů Graffitti Networks Grafix

Tel.: +420777578732, martina@gng.cz

Klíčová slova ČR-Rakousko-reality-trh-hospodářství-firmy-Graffitti Networks Grafix-IMMOFINANZ

Stavebnictví, bydlení a reality
Obchod, marketing