Mezinárodní dvanáctihodinovka Babett a jiných mopedů pojede pro obyvatele Pánova

I když byl letošní rok poznamenán pandemií a tornádem na jižní Moravě, tak ani tyto události nezastavily organizátory 12hodinového závodu Babett a mopedů. Tentokrát s podtextem „Jedeme pro Pánov“, který utrpěl při řádění tornáda. Závod se uskuteční 4. září na motokárové dráze Pánov u Hodonína.

Loňská účast i přes všechna omezení zlomila očekávání a maximální naplněnost startovacího pole předznamenala úspěšnou akci. Na tu se organizátoři připravují i letos. "Pro letošní rok jsme chtěli rozšířit trať i startovací pole. Uvidíme, jak se nám to podaří. Letos chceme hlavně tímto tradičním setkáním pomoci lidem, které postihlo tornádo," dodává k celému závodu jeho ředitel David Hlavatý z pořádajícího klubu Veteráni Morava.

Více než 40 závodních týmů, přes 200 závodníků, doprovodný program a další lákadla. Tak by měl letos vypadat závod, kde se sejdou stroje jako jsou Babetta, Stadion i jiná šlapadla. Některé stroje již oslavily svá „Kristova léta“ a o to je toto setkání zajímavější. "Inspirace z 24hodinového testování z roku 1988 nás žene každý rok kupředu. Upravené stroje, vůně benzínu a to, že se všichni potkáme jednou v roce na tradiční akci, to je to, co nás baví a láká. Navíc letos chceme pomoci dobré věci, a proto očekáváme i letos hojnou účast nejenom českých týmů, ale také těch zahraničních," dodává Hlavatý.

Součástí celé akce bude také doprovodný program, který i letos zastřešuje hlavní mediální partner závodu. Bude se hrát a zpívat, poslechneme si zajímavé rozhovory s cestovateli, závodníky ze světa moto GP, dozvíme se, jak to bylo s Babettou a k tomu budou připraveny zábavné atrakce pro návštěvníky.

Loňský ročník proběhl téměř bez problémů, avšak i letos si připravili pořadatelé několik zajímavých novinek. "Těší nás, že na naši dvoudenní akci jezdí čím dál více závodníků a závodních týmů. To je pro nás ta nejlepší vizitka. Navíc zbývá už jen pár posledních volných míst k zaplnění startovního pole, což nás moc těší," dodává Hlavatý. Přihlásit se k závodu mohou všichni závodníci a týmy na www.zavodymopedu.cz.

A s jakými cíli jdou do závodu pořádající Veteráni Morava? "Je to prosté. Užít si to, co nejvíce pomoci postiženým tornádem, posunout celou akci zase o kousek dál a připravit se na úpravu trati tak, abychom se v roce 2022 potkali v ještě větším počtu a na profesionálnější trati," uzavírá svým přáním Hlavatý.

Veteráni Morava - David Hlavatý

E-mail: info@veteranimorava.cz

www.zavodmopedu.cz

fcb: https://www.facebook.com/zavodbabett/ (@zavodbabett)

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-zábava-automoto-počasí-neštěstí-motocykly-veteráni-firmy-Motomax

Jihomoravský (bn)

Auto-moto, doprava a stroje
Služby, cestovní ruch