Ermewa SA předala k pronájmu společnosti CARBOSPED 35 nových vozů EANOS

Nákladní železniční vůz EANOS Zdroj: Ermewa SA

Smlouvou na pronájem 35 nových železničních nákladních vozů typu Eanos rozšířila Ermewa SA dlouhodobou spolupráci se svým obchodním partnerem CARBOSPED, spol. s r.o. Česká železniční společnost použije pronajaté vozy k přepravě uhlí na trase z nizozemského Rotterdamu do Ostravy v České republice. CARBOSPED provozuje vozy Ermewa na přepravu sypkého zboží pro ocelářský, energetický a dřevařský průmysl. První nájemní smlouvy byly podepsány již před deseti lety.

Pronajaté čtyřnápravové skříňové vozy Eanos s kapacitou 82,5 m3 byly vyrobeny v roce 2020 a jsou určeny k přepravě železa nebo jiných sypkých materiálů. Vagony splňují nejnovější platné evropské předpisy (TSI WAG, TSI Noise, TEN GE) a všechny jsou vybaveny GPS zařízením. Ermewa v posledních letech rozšířila své portfolio o tento typ vozů, aby uspokojila rostoucí poptávku po vozech typu „E“ na evropském trhu.

"Jsme rádi, že společnost Ermewa SA s námi uzavřela strategické partnerství s cílem dodávat evropskému ocelářskému průmyslu uhlí ze zámoří. Přestože těžba uhlí v Evropě klesá a jeho energetické využití se stává minulostí, je stále nenahraditelnou surovinou ve výrobě koksu pro výrobu oceli," říká Vladan Koptiš, jednatel společnosti CARBOSPED, spol. s r.o.

O Ermewa SA

Ermewa SA je jednou z předních evropských společností v oblasti pronájmu železničních nákladních vozů. Firma s hlavním sídlem firmy v Paříži v současné době vlastní přes 40 000 vagonů s širokou nabídkou přes 120 různých typů. Ermewa SA má přes 220 zaměstnanců v 17ti kancelářích po celé Evropě a nabízí všestranný servis průmyslovým společnostem, přepravním společnostem a dopravcům. Ermewa SA je součástí Ermewa Group. www.ermewa.com

Odkaz pro stažení produktového listu: www.ermewa.com/index.php?id_product=23&controller=product

Kontakt TZ:

Leona Mikulášková