Společnost TI Fluid Systems představuje nové integrované rozdělovače tepla pro elektrická vozidla

Společnost TI Fluid Systems (LSE:TIFS), přední světový dodavatel technologií pro kapalinové systémy v automobilovém průmyslu, představila inovativní přístup k řízení chladicí kapaliny u elektromobilů. Novou technologií je sestava integrovaného tepelného rozdělovače (ITMa), která se skládá z jednodílného, lehkého plastového rozdělovače pro optimalizaci složité konstrukce potrubí, a u příští generace elektrických vozidel nahradí sestavy vícenásobných svazků potrubí tepelných smyček pro ohřev a chlazení.

Současné elektromobily obvykle používají několik složitých pryžových, hliníkových nebo vícevrstvých plastových vedení, která jsou těsně spojena pod kapotou nebo na podvozku. Společnost TI Fluid Systems vyvinula ve své divizi FTDS (Fuel Tank and Delivery Systems) zcela novou technologii vyfukování palivových nádrží, díky které je možné vyrobit jednodílný integrovaný tepelný „rozdělovač" (ITMa), který výrobcům elektromobilů nabízí řadu výhod, jako jsou například: lepší průtokový výkon pro zvýšení účinnosti, nižší počet dílů pro dílčí a konečnou montáž vozidla, nižší hmotnost a snížení strojních investičních nákladů.

Kromě konstrukce ITMa pro „přenášení" chladicí kapaliny vyvíjí divize FTDS společnosti TI Fluid Systems nové technologie a kompaktní modulová řešení pro „skladování kapaliny" (expanzní nádrž chladicí kapaliny), „regulaci teploty" (tepelné výměníky/senzory) a systémy pro „distribuci kapaliny" (čerpadla). Podobně jako dnešní modul pro dodávku paliva jsou tyto integrované tepelné modulární sestavy velmi přizpůsobené každému vozidlu OEM nebo aplikaci a mohou být navrženy pro různé typy systémů s více tepelnými smyčkami.

„Naše inovace v posledních několika letech upoutaly pozornost výrobců automobilů, protože jsme se z „dodavatele komponent" stali „inovativním partnerem" a dodavatelem celých subsystémů elektromobilů," řekl Hans Dieltjens, provozní ředitel. „TI Fluid Systems je dodavatelem různorodých technologií, který využívá své know-how v oblasti kapalin k řešení složitých problémů při výrobě elektromobilů. Dokážeme se snadno přizpůsobit a neustále vyvíjíme nové produkty a technologie, které pro výrobce elektromobilů představují průlomová, integrovaná řešení."

Společnost TI Fluid Systems vyrobila první globální verzi platformy ITMa pro elektromobily pro modelový rok 2023 a vyzkoušela tuto technologii u jednoho z předních výrobců automobilů v Evropě s velkým objemem výroby.

O společnosti TI Fluid Systems

Společnost I Fluid Systems je předním světovým výrobcem systémů pro skladování, přepravu a dodávku kapalin určených především pro lehké užitkové automobily. Společnost TI Fluid Systems, která má téměř 100 let zkušeností se systémy pro rozvod kapalin v automobilovém průmyslu, má výrobní závody ve 107 lokalitách ve 28 zemích. Tyto závody dodávají všem významným světovým automobilkám.

Další informace najdete na adrese www.tifluidsystems.com.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/811902/TI_Automotive_Logo.jpg

KONTAKT: Erica Dzwonkiewicz, ředitelka marketingu a komunikace, edzwonkiewicz@tifs.com, +1-248-296-8419

Klíčová slova USA-automoto-TI Fluid Systems

USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)