Festival Khamoro je zpět!

Světový romský festival Khamoro znovu rozzáří Prahu živou hudbou

Světový romský festival Khamoro znovu rozzáří Prahu živou hudbou! Těšit se můžete na nabitý kulturní program a mezinárodně uznávané romské umělce:

31. 05. 2021 20:00, JAZZ DOCK, Django Always/ DE, CZ

Poprvé v rámci gypsy jazzových večerů zahraje kapela, jejíž členové jsou Sint Romové z České republiky. V kapele "Django Always" se potkávají kytarista Karel Vlasák, jeho syn, virtuóz Tchavolo „Carlito“ Vlasák spolu s německými Sinti hudebníky Kussi Weissem a Tschabo Franzem s doprovodem Jana Hanzla, pražského kontrabasisty.

01. 06. 2021 20:00, JAZZ DOCK, Joscho Stephan Trio / DE

Joscho Stephan má za sebou spolupráce s gypsy jazzovými ikonami, ale nebojí se přestupovat žánrové hranice. Pravidelně totiž vystupuje například s kubánským jazzovým saxofonistou a klarinetistou Paquitem de Riverou nebo hravým australským kytaristou Tommym Emmanuelem.

03. 06. 2021 20:00 JERUZALÉMSKÁ SYNAGOGA, Koncert klasické hudby: Miroslav Rác / SK hosté.

Klavírista a skladatel Miroslav Rác se ve své tvorbě věnuje připomínce romského holokaustu. Již v patnácti letech vystupoval v polské Národní filharmonii, o pár let na Evropském kongresu věnovanému romské mládeži a v posledních letech se představil publiku v Paříži, Londýně nebo Tel Avivu. V Jeruzalémské synagoze vystoupí se svou autorskou tvorbou pro sólový klavír, ale na vybrané tradiční romské písně si přizve zpěvačku Pavlínu Matiovou.

Festival je realizován za finanční podpory hlavního města Prahy, ministerstva kultury, Fondů EHP 2014 – 2021, nadace Bader Philanthropies, velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze, Česko–německého fondu budoucnosti, MČ Praha 1 a MČ Praha 5.

Kontakt: Světový romský festival Khamoro khamoro.cz

Klíčová slova ČR-kultura-menšiny-Romové-festival-Slovo 21

Média, společnost a životní styl
Služby, cestovní ruch