Proběhlo jednání o změnách v programu REACT-EU. Otevření 99. výzvy se posouvá na 15. června

Ministerstvo pro místní rozvoj a Ministerstvo zdravotnictví jednalo s Asociací krajů ČR o možných změnách v programu REACT-EU, který je určen pro nemocnice.

„Cílem dnešního jednání bylo najít společné řešení, které by mělo zajistit, aby z 98. výzvy bylo podpořeno co nejvíce projektů, které splní všech 23 kritérií. Zároveň byly projednány i další návrhy nových měřitelných kritérií a možnosti kofinancování ze strany zřizovatelů nemocnic. Také jsme jednali o návrhu Ministerstva zdravotnictví k úpravám následujících zdravotnických výzev. Zástupci krajů nyní návrhy posoudí a ke konkrétní dohodě bychom mohli dojít na dalším jednání, které se uskuteční 8. června. Otevření 99. výzvy se tak po dohodě s Asociací krajů i Ministerstvem zdravotnictví posouvá na 15. června,“ říká náměstek pro řízení Sekce evropských a národních programů Zdeněk Semorád.

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová dá zároveň podnět na vládu, aby alokované prostředky z plánované tranše ve výši 5,5 mld. Kč byly využity pro pokrytí 98. výzvy. Cílem tak i nadále zůstává, aby se dostalo na všechny přihlášené projekty, které podmínky 98. výzvy splňují a zároveň mohlo být podpořeno co nejvíce projektů z dalších výzev.

Kontakt:

Ing. Vilém Frček, DiS.

Odbor komunikace

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Staroměstské náměstí 6

e-mail: vilem.frcek@mmr.cz

www.mmr.cz

Klíčová slova ČR-EU-nemocnice-správa-vláda-Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Politika, veřejná správa a soudy