SANY byla časopisem Forbes jmenována největší čínskou společností v oblasti těžké techniky v roce 2021 a druhou největší firmou v tomto oboru na světě

19. výroční žebříček Forbes Global 2000 hodnotí největší veřejné společnosti na světě podle ukazatelů, jako jsou tržní hodnota, tržby, zisky a aktiva. Společnost SANY, která je celkově na 468. místě, je první mezi výrobci těžké techniky v Číně a na druhém místě na světě, hned za společností Caterpillar.

V letošním roce společnost SANY poskočila o 235 míst a poprvé vstoupila do klubu TOP500 časopisu Forbes s ročními tržbami 14,4 miliardy dolarů, ziskem 2,2 miliardy dolarů, hodnotou aktiv 19,3 miliardy dolarů a tržní hodnotou 41,2 miliardy dolarů.

Přestože v prvním čtvrtletí roku 2020, kdy začala pandemie COVID-19, došlo k celosvětovému poklesu trhu se stavebními stroji o 27 %, což byl dosud největší pokles v 21. století, společnost si díky prozíravému globálnímu uspořádání obchodu a propracované strategii provozu a řízení podniku udržela stabilní růst.

SANY si udržela dobrou dynamiku růstu i v prvním čtvrtletí roku 2021, v němž čtvrtletní tržby společnosti dosáhly 5,17 miliardy dolarů, což představuje meziroční nárůst o 90 %. Hlavní produktové řady společnosti si nadále vedou dobře v celosvětovém měřítku, což přispívá k upevnění vedoucího postavení SANY na trhu.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1518613/image1.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1518641/logo_Logo.jpg